Het was te mooi om waar te zijn, een email van Ford van Mossel waarin je in een gloednieuwe Ford Fiesta stapt vanaf €139,- per maand. Tijd voor onze Pitane Blue redactie om dat even uit te pluizen hoe deze, op z’n minst misleidende email campagne, in elkaar zit. Meteen doorklikken op de de actielink bracht ons bij dezelfde aangeboden wagen maar aan een veel hoger tarief gebaseerd op  basis van een Financial Lease constructie.

chatbox hulp

Tijd om vragen hierover te stellen in de chatbox waar Anne ons meteen te woord stond met de vraag wat ons aantrekt bij de keuze om voor deze wagen te kiezen. Ze vroeg ons meteen of ze een berekening kon maken. Goed opgeleid dus, maar onze vraag was meer waarom de email andere informatie bood dan datgene wat in de werkelijkheid van toepassing was. Daar kon Anne nog helaas geen antwoord op geven en verwees ons door naar de verkoopafdeling van Van Mossel Ford om te bellen. Ons telefoontje aan de verkoopafdeling bracht ons niet meteen veel verder en een kopie van de door ons ontvangen email werd gevraagd om na te gaan wat de werkelijke aanbieding was.

misleidende reclame

Na ontvangst van onze email werd duidelijk dat het hier om een Ford Options formule gaat en niet om een Financial Lease wat origineel achter de informatielink van de email werd geplaatst. Met Ford Options lost u alleen af wat u ‘verbruikt’, namelijk het verschil tussen de aanschafprijs en de restwaarde. Met een eventuele aanbetaling, het kilometrage en de looptijd beïnvloedt u zelf uw maandbedrag. Aan het einde van het contract zijn er drie mogelijkheden: vernieuwen, teruggeven of houden. Zo rijdt u elke twee of drie jaar een gloednieuwe Ford, met fabrieksgarantie en tegen minimale onderhoudskosten.

Het moet gezegd worden, of ons telefoontje nu de doorslag gaf of niet, de link achter de eerder verzonden email werd ondertussen aangepast en verwijst nu naar de juiste constructie in plaats van een financial lease constructie aan een veel hoger maandelijks tarief. Of dan de Ford Options formule de juist oplossing is moet ieder voor zichzelf beslissen.

Lees ook: Alleen nog elektrische bedrijfswagens vanaf 2026

Ford Puma Ecoboost Hybrid
Print Friendly, PDF & Email