Transport for Wales zet een nieuwe stap voorwaarts met de uitbreiding van de fflecsi-busdienst naar weer een ander deel van Wales. In samenwerking met Transport for Wales, Blaenau Gwent County Borough Council en Stagecoach in Zuid-Wales, zullen Stagecoach-diensten E2 en E4 op 14 juni 2021 worden vervangen door de nieuwe flexibele busdienst. Fflecsi biedt een veel handiger busdienst door een groter gebied van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. U betaalt in de bus zoals elke andere dienst – het grootste verschil is dat u de bus boekt via de app, telefonisch of door de website te bezoeken.

Dankzij het boekingssysteem zijn buspassagiers van fflecsi gegarandeerd van een zitplaats, wat helpt bij het nemen van fysieke afstandsmaatregelen. Cllr Dai Davies , plaatsvervangend leider / uitvoerend lid – Regeneratie en economische ontwikkeling bij Blaenau Gwent County Borough Council voegde toe verheugd te zijn om met Transport for Wales samen te werken aan de nieuwe fflecsi-service hier in Blaenau Gwent. Nu ze uit de Covid-19-beperkingen komen en een toegenomen vraag naar openbaar vervoer zien, zal fflecsi gemoedsrust bieden aan passagiers. De bussen zijn gloednieuw en de service stelt bewoners in staat om op een gemakkelijkere manier naar buiten te gaan, met directe verbindingen naar Rassau Industrial Estate, de lokale winkels en het Aneurin Bevan-ziekenhuis.

“fflecsi is een zeer opwindende proef voor ons terwijl we doorgaan met het transformeren van het openbaar vervoer in Wales. De aanhoudende covid-19-pandemie heeft een directe impact gehad op het openbaar vervoer en naarmate we verder komen, blijft de veiligheid van onze collega's en klanten onze topprioriteit. Dit biedt ons de mogelijkheid om naar een nieuwe manier van openbaar vervoer te kijken, en we voeren nu fflecsi-pilots uit in heel Wales en het is geweldig om te zien dat het wordt uitgebreid naar Blaenau Gwent."

James Price, CEO van Transport for Wales

Naast de twee nieuwe bussen zullen er aanzienlijke investeringen worden gedaan in de technologie en de infrastructuur van bushaltes om ervoor te zorgen dat passagiers toegang hebben tot realtime informatie op belangrijke locaties. De fflecsi-bussen zullen in twee zones rijden en zullen de bewoners in staat stellen om op tijd te werken voor een dienst van 06:00 uur op Rassau Ind Estate en Ysbyty Aneurin Bevan te bereiken – die momenteel geen van beide worden bediend door het openbaar vervoer en fflecsi zal ook aansluiten op de laatste trein die aankomt op het treinstation van Ebbw Vale. Er zal ook een verbinding zijn met strategische busroute X4 voor verbindingen naar Nevill Hall Hospital, Cardiff, Merthyr Tydfil en Abergavenny.

"Vraagresponsief vervoer heeft het potentieel om snel nieuwe, technologiegedreven openbaarvervoeroplossingen te lanceren waar de behoefte het grootst is, en om onze bestaande busdiensten in Blaenau Gwent aan te vullen. De TfW fflecsi service heeft aangetoond hoe demand-responsive transport (DRT) een cruciale rol kan spelen bij het transformeren van het openbaar vervoer in andere delen van Wales, waaronder de fflecsi 152-service in de Rhondda Valleys, en we zijn verheugd een rol te kunnen spelen bij het leveren van deze innovatieve nieuwe service voor TfW en Blaenau Gwent Council. We kijken ernaar uit om met deze nieuwe flexibele service te starten en te leren van de feedback van klanten en operationele zaken".

Nigel Winter, Managing Director, Stagecoach in Zuid-Wales
Print Friendly, PDF & Email