Een enkeltje naar Zagreb voor 4,99 euro of naar Edinburgh voor 7,99 euro. Nu het vliegverkeer zich weer op gang trekt, pakken maatschappijen meteen uit met bodemprijzen. Volgens de Gazet van Antwerpen wordt staatssteun nu gebruikt om goedkope tickets te subsidiëren. De luchtvaartsector, die maandenlang zo goed als stil heeft gelegen, wil volgend GVA de reizigers zo snel mogelijk overtuigen om opnieuw in een vliegtuig te stappen, en elke maatschappij probeert daarbij haar strategische routes te beschermen.

Ondanks de gemeente Amsterdam fossiele reclames weert in metrostations en naar eigen zeggen de eerste stad ter wereld is die deze stap zet, zijn er voldoende plaatsen om te adverteren met lage tarieven. De luchtvaartmaatschappijen lopen zich warm en veel mensen staan te popelen om op vliegvakantie te gaan.

Lees ook: Zwaar getroffen luchtvaartsector vol list en bedrog

RyanAir
RyanAir
Print Friendly, PDF & Email