Dit jaar wordt uitgebreid stilgestaan bij 25 jaar Pride Amsterdam dat plaats zal vinden van 31 juli tot en met 8 augustus 2021. Het programma is op dit moment in ontwikkeling en zal afhangen van de coronamaatregelen die nu en straks gelden. Daarnaast zal PrideTV worden gemaakt en zijn er verschillende activiteiten rondom het thema van dit jaar ‘Take Pride in Us’. Daarmee is de Pride Amsterdam dit jaar volop zichtbaar en aanwezig om aandacht te vragen voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Voor de botenparade is de 1,5 meter-maatregel niet werkbaar en daarom wordt deze doorgeschoven naar 2022.

“Wij zijn blij dat de Pride Amsterdam dit jaar door kan gaan. Samen met de gemeente Amsterdam werken we aan het meest haalbare programma voor eind juli. Dit betekent dat we alle onderdelen bekijken en bepalen hoe deze verantwoord door kunnen gaan met de dan geldende maatregelen. Met de 1,5 meter maatregel en testen voor toegang is de botenparade helaas geen optie. Deze wordt daarom doorgeschoven naar 2022. Voor de feesten en Pride Park is dat hopelijk een ander verhaal.”

Programma in voorbereiding

Nu het besluit is genomen om Pride Amsterdam dit jaar door te laten gaan wordt komende weken met alle betrokken commissies en partners het programma samengesteld. Voor de pleinfeesten en Pride Park wordt gekeken in welke vorm en onder welke voorwaarden deze door kunnen gaan en of een beroep gedaan kan worden op het garantiefonds. De Pride Walk-demonstratie door kunnen laten gaan is ook een wens waar hard aan gewerkt wordt. Daarnaast zijn natuurlijk veel kleinschalige bijeenkomsten en evenementen tegen die tijd mogelijk. Begin juli zal het definitieve programma bekend worden gemaakt.

Lees ook  Politiek bepaalt kwaliteitsbeleid opstapmarkt in gemeenten

“Met Pride vieren we het verschil, de liefde en de vrijheid om te zijn wie je wil zijn. Acceptatie en emancipatie begint met zichtbaar zijn. Daarom is het van groot belang dat onze stad weer samenkomt om verschil te vieren en aandacht te vragen voor een ieder die deze vrijheid niet heeft. Tuurlijk hebben we rekening te houden met corona, maar wij zetten ons ook dit jaar weer in om mogelijk te maken wat wel kan. Eind juli vieren we 25 jaar Pride. Dat doen we veilig, met plezier en vooral met overtuiging: juist nu".

Print Friendly, PDF & Email