De vakantie-pilot die Sunweb Group en Transavia in samenwerking met Mitsis Hotels op verzoek van de Nederlandse overheid hebben georganiseerd, is succesvol afgerond. Alle 188 gasten en 100 hotelmedewerkers hebben de vakantiepilot gezond en veilig doorlopen. De partijen hopen dat het een optimistische boodschap naar de wereld zal sturen over een veilige doorstart van het toerisme in Europa. Op 12 april werden 188 gasten hartelijk verwelkomd door het personeel van het Mitsis Grand Hotel, het enige ultra-all-inclusive 5-sterrenhotel aan zee in het historische Rhodos. De vakantiepilot werd ondersteund door de Griekse overheid en alle relevante autoriteiten in Nederland en Griekenland. Naast deze ondersteuning heeft de uitstekende samenwerking tussen Transavia, HCC, Travel Exchange, Mitsis Hotels en Sunweb bijgedragen aan de succesvolle uitvoering van deze vakantiepilot.

Op verzoek van de Nederlandse overheid organiseerden Sunweb en Transavia een 8-daagse all-inclusive vakantiepilot naar Rhodos. Het doel van deze pilot was om inzichten en data te krijgen over de omstandigheden waaronder mensen veilig en verantwoord op vakantie kunnen gaan. Het onderzoek richt zich op het naleven van basismaatregelen, testen en quarantainemaatregelen. Dit wordt gedaan door verschillende anonieme enquêtes uit te voeren en door observaties en interviews uit te voeren in het resort op Rhodos. De resultaten van de observaties en interviews worden anoniem verwerkt. Reizigers wisten dat dit onderzoek werd uitgevoerd en stemden ermee in toen ze hun inschrijving voor de reis bevestigden.

Sunweb Group koos voor Mitsis Hotels vanwege hun jarenlange succesvolle samenwerking. De veiligheidsprotocollen die Sunweb Group en Transavia samen met de Nederlandse overheid opstelden, zijn door Mitsis Hotels zeer goed geïmplementeerd. De hoogste prioriteit voor Mitsis Hotels is de gezondheid en veiligheid van haar gasten. Daarom had het bedrijf al een gedetailleerd actieplan en operationele protocollen opgesteld. Elk personeelslid onderging PCR-testen voor de start en aan het einde van het programma. De vakantiepilottest is uitgevoerd met gedetailleerde veiligheidsprotocollen die zijn goedgekeurd door het Nederlandse RIVM. 

De protocollen omvatten PCR en snelle tests voor, tijdens en na de reis, waarbij alle vereiste beschermende maatregelen werden gevolgd. Concreet was de testprocedure voor de 187 geselecteerde gasten als volgt, voor aankomst: Alle deelnemers hebben 72 uur voor de reis PCR-tests ondergaan, terwijl 4 uur voor vertrek sneltesten door HCC op Schiphol werden uitgevoerd. Voor vertrek: Alle deelnemers hadden 72 uur voor vertrek PCR-testen en 4 uur voor vertrek naar Nederland sneltesten, allemaal uitgevoerd door EODY (het Griekse RIVM). Bij terugkeer in Nederland: Alle gasten gaan na thuiskomst 10 dagen in quarantaine of ondergaan een nieuwe PCR-test na vijf dagen quarantaine. Als die PCR-test negatief is, worden ze uit quarantaine gehaald. De Nederlandse overheid maakt binnenkort de resultaten en waardevolle inzichten van de vakantiepilot bekend, aldus Sunweb Group op hun website.

Lees ook: Eerlijke kijk op taxi- en zorgvervoer aanbesteding

Print Friendly, PDF & Email