Het is bijna zover, morgen is het koningsdag in Nederland. Voor de coronacrisis was dit een groot feest met allerlei activiteiten en feesten door heel Nederland, dit jaar is het 2e jaar op rij dat we het helaas niet op die manier kunnen vieren. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de 3 prinsessen komen naar Eindhoven dit jaar om het te vieren. Ze zijn aanwezig op de High Tech Campus in Eindhoven. Ze komen dinsdag rond 11:00 uur aan in een Karavaan van bijzondere auto’s, van een oude Daf tot de nieuwste zonneauto van startup Lightyear. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciaal programma waarin Brainport Eindhoven zich presenteert aan de hand van het thema KennisMaken. De familie doet mee aan allerlei activiteiten, zoals een stofzuigerrace een regioquiz en een talkshow met de prinsessen. Om 13:00 uur worden de festiviteiten met de koninklijke familie afgesloten met een finalestuk. Daarna vertrekt de familie weer met de Karavaan van bijzondere auto’s.

De digitale programmering van die dag in Eindhoven is inmiddels ook bekend. Om 10.30 uur start het online-programma en duurt tot 21:00 uur. Er zijn allerlei online-activiteiten waar je aan mee kan doen en er zijn diverse online optredens van onder andere La Fuente, Django Wagner en nog velen andere artiesten. Dinsdag avond om 20.00 uur is er op verzoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een concert van The Streamers vanaf werkpaleis Paleis Noordeinde in Den Haag. Het concert zal voor iedereen online gratis te volgen zijn, de artiesten zullen belangeloos optreden, bezoekers kunnen wel een donatie doen. De opbrengst wordt verdeeld over de artiesten en de makers. Verschillende artiesten zoals Guus Meeuwis, Suzan & Freek, Typhoon en nog velen anderen doen mee. Iedereen die gratis kaarten heeft besteld kan vanaf 19:00 uur toegang krijgen tot de livestream. Lekker de dag afsluiten met een thuisconcert en een hapje en een drankje.

Lees ook: Steeds meer Belgen gaan thuiswerken vanuit Spanje

Print Friendly, PDF & Email