Het Deense deelautobedrijf van elektrische auto’s wordt uitgerold in de Belgische hoofdstad Brussel. GreenMobility staat bekend om de witgroene elektrische deelauto’s die je kunt gebruiken als je een auto mist. In minder dan een jaar tijd opende GreenMobility vestigingen in vijf nieuwe Europese steden met een wagenpark van 100 procent. elektrische auto’s. Het concept is in alle steden hetzelfde. Met de app van GreenMobility kun je auto’s boeken en ermee rijden, of dat nu in Kopenhagen, Aarhus, Malmö, Göteborg, Antwerpen, Gent en Brussel in België is of in Helsinki in Finland. Met de app kunnen klanten een auto in de buurt zoeken, deze ontgrendelen en de auto gebruiken.

"Een belangrijk stap om het doel van tegen 2025 in 35 Europese steden aanwezig te zijn te bereiken". Dit zegt de topmanager van GreenMobility, Thomas Heltborg Juul, in een interview. "Mensen die in Brussel wonen en werken zijn al gewoon om wagens te delen, en we kunnen nu ook nog profiteren van enkele synergie-effecten, aangezien we al aanwezig zijn in Antwerpen en Gent"

Thomas Heltborg Juul
Thomas Heltborg Juul

Wat zijn de uitdagingen van openen in een nieuwe stad? 

Er zijn verschillende uitdagingen om zich in de steden te vestigen. Een eerste zaak kan de gereedheid zijn met betrekking tot als er van tevoren geen andere auto-deelregelingen zijn geweest. Iets anders kunnen concurrenten zijn, maar de grootste uitdaging van uitrollen in een nieuwe stad is het aantrekken van nieuw kapitaal. Elke keer dat we in een nieuwe stad investeren, hebben we extra kapitaal nodig. “Het is niet gratis om een wagenpark voor elektrische autodelen te hebben. Het kapitaal moet onder meer worden gebruikt om de onkosten van GreenMobility vanaf de eerste dag al af te dekken. En het duurt twee tot drie jaar om break-even te bereiken in een stad”, zegt Thomas Helt Juul.

100% elektrisch free-float autodeelplatform

GreenMobility bedient een efficiënt free-float autodeelplatform in meerdere Europese steden. Met duizenden trips per dag helpen ze file verminderen en hebben ze een positieve klimaatimpact. GreenMobility bestaat in de markt die gedreven wordt door een aantal belangrijke mega-trends – urbanisatie, duurzaamheid en deeleconomie, en ze zijn beursgenoteerd op de Nasdaq Main Market Kopenhagen.

Sinds 2016 bestaan de elektrische auto’s in Kopenhagen, Denemarken. Vandaag bestaan het personeelsbestand uit zo’n 80 werknemers en hebben ze honderden auto’s. De auto’s kan je in meerdere steden in Europa bereiken via hun handige app. Met het concept bieden ze een aantrekkelijke mobiliteitsdienst die transport gemakkelijk, handig en goedkoop maakt voor de gebruikers.

Lees ook: Twee deelauto’s in Anna Paulowna erbij

GreenMobility bedient een efficiënt free-float autodeelplatform in meerdere Europese steden.
Print Friendly, PDF & Email