Vandaag is het zover, liefhebbers kunnen zich vanaf vandaag tot en met woensdag 21 april 18:00 uur inschrijven voor de tweede proefvakantie dit jaar. Reisorganisatie Tui en Corendon hebben met ondersteuning van ANVR, RIVM en de overheid vanaf vanmorgen de inschrijving geopend op hun website. De proefvakantie is van 1 tot 8 mei en de reis gaat naar Gran Canaria. 

Er is plaats voor 180 deelnemers. Deelnemers zitten in een luxe 4 sterren hotel op basis van all-inclusive. De deelnemers die door Tui en Corendon worden geselecteerd betalen voor deze vakantie €799,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. Reizigers moeten tussen de 18 en 70 jaar zijn, en voldoen aan de criteria die overheid voor deze reis heeft gesteld. 

Deelnemers die zijn uitgekozen worden uiterlijk vrijdag 23 april gebeld om alles voor deze reis door te nemen. Mensen die zich in hebben geschreven maar niet zijn uitgekozen krijgen uiteraard ook bericht hierover. Corendon zal de heen- en terugvlucht uitvoeren van deze reis. De verplichte PCR-testen die iedereen moet ondergaan zijn inbegrepen in de prijs. Deelnemers mogen deze reis in tegenstelling tot de vorige proefvakantie naar Rhodos wel het hotel verlaten. 

De eerste proefvakantie met 188 deelnemers vertrok vorige week maandag naar het Griekse eiland Rhodos. Vandaag zijn de 188 deelnemers na deelname aan een coronatest aan boord gestapt om vervolgens weer naar Nederland terug te keren. Alle deelnemers moeten 5 dagen in thuisquarantaine, en na 5 dagen een nieuwe sneltest doen. Het blijkt wel uit de aantallen aanmeldingen dat mensen dolgraag op vakantie willen. Het maakt ze niet uit aan welke regels ze zich moeten houden, als ze maar op vakantie kunnen.

Lees ook: Proefvakantie Rhodos moet schat aan informatie opleveren

Print Friendly, PDF & Email