Het hoofd van de stadstaxi- en limousinecommissie bood haar excuses aan aan een Yellow-Cab taxichauffeur voor haar “ongevoeligheid” door hem te vertellen dat hij moest stoppen met het ter sprake brengen van de zelfmoord van zijn broer. Het mea culpa van Aloysee Heredia Jarmoszuk landde zeer slecht bij veel eigenaren van New Yorkse eigenaren van taximedaillons. Volgens het kantoor van de burgemeester belde Jarmoszuk woensdagavond Chow om zich te verontschuldigen en zei dat ze ‘oprecht spijt’ had van elke belediging of het ongemak dat hij zou hebben opgelopen.

stoppen met zelfmoordgeding

Crain’s maakte melding van het feit dat TLC-voorzitter Aloysee Heredia Jarmoszuk, medailloneigenaar Richard Chow had gezegd ‘te stoppen met het zelfmoordgeding’. Zijn overleden broer Kenny, een voormalige eigenaar-chauffeur die diep in de schulden zat en zichzelf van het leven beroofde, had een telefoongesprek van 17 maart opgenomen. Het hoofd van het TLC bureau had geprobeerd Chow ervan te overtuigen het reddingsplan van de regering de Blasio van 65 miljoen dollar te accepteren. De Yellow-Cab chauffeurs werden niet gerustgesteld door de verontschuldiging van Jarmoszuk. Ze zeiden dat haar blunder de noodzaak van een andere oplossing voor de medailloncrisis juist benadrukte.

"Wat Aloysee zei, is op zoveel niveaus zo verkeerd", zei Augie Tang, een 36-jarige eigenaar-chauffeur die zes jaar geleden het taximedaillon van zijn vader erfde, samen met $ 530.000 aan schulden. "Ik vind echt dat ze moet aftreden."

problemen genoeg

Er wacht nog een hele stapel problemen op TLC-commissaris Aloysee Heredia Jarmoszuk. Sinds voormalig TLC-commissaris Meera Joshi in maart 2020 ontslag nam, heeft de regelgevende instantie voor taxi’s, huurauto’s, woon-werkverkeer en paratransitvoertuigen een bewogen jaar achter de rug, met nieuwe regels die zijn aangenomen om Uber en Lyft te reguleren, en een explosief rapport waarin de diepten en de onderliggende oorzaken van de taxi-medailloncrisis. Veel van die problemen, zoals de regulering van huurauto’s met apps, waren nog lang voordat Joshi vertrok, terwijl andere, zoals de taxi-medailloncrisis, de afgelopen maanden steeds belangrijker zijn geworden.

taxi-medailloncrisis

De gele taxi-industrie is al jaren in verval, zoals blijkt uit de kelderende waarde van taxi-medaillons en de opkomst van app-gebaseerde diensten zoals Uber en Lyft. Maar een onderzoek in The New York Times bracht de ellende van taxichauffeurs afgelopen mei scherper in beeld, met rapporten over roofzuchtige leningen aan medaillonbezitters die hun eigen taxi’s besturen.

New York City Taxi - foto Pitane Blue

Sergio Cabrera, een taxichauffeur-eigenaar-chauffeur met $ 250.000 aan medaillonschuld, noemde de opmerkingen van TLC-voorzitter Aloysee Heredia Jarmoszuk verontrustend en beschreef haar als “een soort bullebak”. “De taxichauffeurs zijn niet de meest aangewezen personen in het inschatten van politieke zetten”, zegt Cabrera, vice-president van de Yellow Taxi United-groep. “En bij TLC, daar zijn ze zijn gewend om met Uber en advocaten om te gaan.”

Aloysee Heredia Jarmoszuk

Aloysee Heredia Jarmoszuk is momenteel commissaris en voorzitter van de New York City Taxi and Limousine Commission (TLC). Eerder diende Heredia Jarmoszuk als stafchef van de loco-burgemeester, waar ze 25 stadsagentschappen en -programma’s beheerde en coördineerde. Jarmoszuk behaalde haar bachelordiploma aan het William Smith College in Genève, NY en was lid van de Board of Trustees van Hobart en William Smith Colleges. Heredia Jarmoszuk, geboren in New York, woont met haar gezin in Manhattan.

Lees ook: Segways, scooters en skateboards zijn het nieuwe stadsvervoer

Aloysee Heredia Jarmoszuk
Print Friendly, PDF & Email