Omdat de Minder Mobielen Centrale geen rolstoelgebruikers naar het vaccinatiecentrum in Tielt kan brengen, biedt Pittem aangepast taxivervoer aan. Volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad kan iedereen in Pittem wie er een beroep op wil doen een taxivoucher van 5 euro als financiële tussenkomst ophalen in het gemeentehuis. Tot dusver hebben nog maar 16 van de ruim 1.000 opgeroepen bewoners gebruik gemaakt van het aangeboden vervoer.

Vaccinatie is vrijwillig en gratis voor elke burger. Door je te laten vaccineren kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én kan je levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten vaccineren. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar! Niet iedereen kan op het hetzelfde moment worden gevaccineerd.  Dit gebeurt in verschillende fases, afhankelijk van het aantal beschikbare dosissen. Voor het ogenblik worden de bewoners en personeeel in woonzorgcentra gevaccineerd.

oppositiepartij niet positief

De oppositiepartij NieuwPittemEgem vindt dat geen goed idee. Omdat het volgens hen om de minst mobiele mensen gaat die niet in het vaccinatiecentrum geraken, lukt het hen wellicht ook niet om naar het gemeentehuis te komen. “Trouwens, kunnen we aan deze toch wel heel beperkte groep geen volledig gratis vervoer aanbieden?” vindt oppositieleider Christophe Vancoillie. Het Nieuwsblad schrijft verder dat volgens burgemeester Ivan Delaere (CD&V), ook een familielid of kennis de voucher mag komen halen en dat de beslissing om dit vervoer niet gratis aan te bieden er is gekomen op Midwest-niveau. Dit om geen opbod aan steunmiddelen tussen de gemeenten te creëren.

Lees ook: Reissector ziet oplossing in testen en vaccinatiepaspoort

Vaccinatiecentrum
Print Friendly, PDF & Email