We wachten met heel de wereld op het moment dat we weer onbezorgd kunnen gaan reizen naar andere landen. We snakken hier enorm naar, en dit staat bij de meeste mensen bovenaan het lijstje van dingen die we weer gaan doen als het ergste van de coronacrisis voorbij is. Het Europees Parlement heeft onlangs besloten tot een versnelde procedure om het digitale groene certificaat nog voor de zomer te kunnen goedkeuren, om veilig en vrij reizen binnen de EU tijdens de coronapandemie mogelijk te maken. Volgens het voorstel van de Europese Commissie zou het certificaat informatie moeten bevatten over de vraag of de reiziger gevaccineerd is, of deze in het bezit is van een recent negatief coronatestresultaat, en of er sprake is van een herstel van een eerdere COVID-besmetting.

Verschillende landen proberen er zelf ook van alles aan te doen om het toerisme weer op gang te krijgen voor aankomende zomer, het liefst zonder quarantaine. Vorige week kondigde de regering van Thailand aan zich te buigen over een plan om volledig gevaccineerde toeristen toe te laten op het eiland Phuket vanaf 1 juli. In ons eigen land waren een week eerder vijfentwintig duizend aanmeldingen voor een pilot vakantie naar het Griekse eiland Rhodos. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern maakte volgens diverse media onlangs bekend dat reizigers die tussen Nieuw-Zeeland en Australië reizen vanaf 19 april niet meer verplicht in quarantaine hoeven. Volgens de premier voldoet de huidige coronasituatie om dit te kunnen toestaan. De hoop is er dat we aankomende zomer weer lekker op vakantie kunnen naar een ander land, een van de vragen is wel of dit zonder quarantaine kan of niet. Voorlopig gaan we nergens heen, de reisbeperkingen gelden sowieso tot zeker 15 mei.

Lees ook: Binnenkort zonder quarantaine op vakantie naar Phuket

Print Friendly, PDF & Email