Een grenspaal tussen het Achterhoekse grensdorp Dinxperlo en het Duitse buurdorp Suderwick. Door de aanscherping van het Duitse beleid mogen Nederlanders formeel niet meer de grens over als ze niet direct kunnen aantonen dat ze dat hebben gedaan negatief getest op het coronavirus.  De nieuwe Duitse coronaregels hebben flinke impact op inwoners dat direct ligt tegen het Duitse buurdorp Suderwick. Eigenlijk zijn ze onwerkbaar.

De straat tussen de dorpen oversteken zonder negatief testresultaat mag formeel niet meer vanaf nu. Ook afgelopen weekend vreemde taferelen. Nederlandse automobilisten stonden in een rij te wachten bij het pompstation net over de Duitse grens. De verplichte negatieve coronatest om Duitsland in te mogen zorgde voor een grote toeloop van Nederlanders bij tankstations net over de Duitse grens.

Lees voor: Nederland aangewezen als hoog risicogebied voor Duitsland

Fotorechten: ANP – VINCENT JANNINK

Penny Markt in SUDERWICK
Print Friendly, PDF & Email