Helaas is het negatieve reisadvies van onze overheid weer verlengd tot en met zeker 15 mei. Door deze verlenging wordt de kans om lekker op vakantie te gaan naar het buitenland voor ons gevoel steeds kleiner. We dromen allemaal van een welverdiende vakantie in het paradijs zonder verplichte quarantaine. We zijn er zo aan toe, even eruit en verstand op nul. Dit bleek vorige week ook al aan het aantal inschrijvingen voor de proefvakantie naar het Griekse eiland Rhodos.

Binnen twee uur waren er al 5000 aanmeldingen en binnen de kortste keren was de website overbelast. Maar liefst 25 duizend mensen hebben zich hiervoor aangemeld. Van deze 25 duizend aanmeldingen mogen er maar 189 mensen mee het vliegtuig in. Misschien is er toch nog meer hoop deze zomer, de Thaise regering buigt zich over een plan dat toeristen die gevaccineerd zijn vanaf 1 juli welkom zijn op het Thaise eiland Phuket, zonder quarantaine.

Toeristen die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus hoeven dan niet in quarantaineperiode bij aankomst. Wie bij de testverplichting na aankomst in het hotel op Phuket negatief is mag na een week ook naar de rest van Thailand reizen. Thailand heeft dit plan bedacht om het toerisme weer een beetje op gang te brengen. Inwoners van Phuket krijgen voorrang op vaccineren ten opzichte van de rest van het land. In juli zou 70 procent van de bevolking van Phuket gevaccineerd moeten zijn voordat de eerste toeristen worden toegelaten.

Eerder al verkorte Thailand de quarantaineperiode voor aankomsten uit het buitenland van 14 dagen naar 10 dagen, en vanaf april wordt dat 7 dagen quarantaine. Volgens diverse media moeten toeristen die willen deelnemen aan het voorgestelde quarantainevrije programma een vaccinatiecertificaat, een vaccinpaspoort of een reispas van de International Air Transport Association (IATA) tonen. Ook moeten toeristen nog steeds de PCR-testen laten doen op het vliegveld, om aan te tonen dat zij vrij van corona zijn.

Lees ook: Proefvakantie naar Rhodos met Sunweb en Transavia

Print Friendly, PDF & Email