De Amerikaanse beurswaakhond SEC adviseert Tesla baas Elon Musk eerder om over een aantal koersgevoelige onderwerpen rond Tesla niet te twitteren zonder toestemming van een jurist. Tesla reageerde vrijdag niet direct op verzoeken om commentaar. De advocaten van Gharrity, de advocaten van Musk in de SEC-zaak en de SEC reageerden niet onmiddellijk op soortgelijke verzoeken. De laatste maanden blijft Musk beleggers in een richting duwen met zijn uitingen in sociale media en zijn grillige tweets. De gecoördineerde actie van particuliere beleggers om het aandeel van de winkelketen GameStop de hoogte in te jagen lijkt nu ook te slagen. 

Gamestonk!!

Er was slechts één tweet van de miljardair nodig om het aandeel de hoogte in te jagen. Shortsellers zijn miljarden kwijtgeraakt nadat de koers van de winkelketen voor computerspelletjes GameStop door het dak ging. Een grote groep amateurhandelaren op het forum Reddit heeft de prijs van het aandeel omhoog geduwd. Donderdag is het aandeel overigens hard onderuit gegaan, en vrijdag is het weer opgeveerd.

De oprichter van Tesla en SpaceX heeft heftige weken achter de rug op sociale media. Zijn tweets hadden flinke invloed op de aandelenmarkt. Musk schreef eerder ook controversiële berichten, zoals de tweet, waarin hij beweert dat “naar mijn mening de prijs van een aandeel Tesla te hoog is”. Deze tweet was goed voor een verlies van bijna 12 miljard euro aan waarde. 

Afgelopen weken kwam naar buiten dat Tesla 1,5 miljard dollar in Bitcoin kocht Musk’s Tesla Inc. zei dat het misschien de munt als betaling zou accepteren, waardoor de cryptocurrency naar nieuwe recordhoogtes zou worden gelanceerd. Toen Elon Musk eerder dit jaar ‘gebruik Signal’ tweette, had hij het over de berichten-app van een non-profitorganisatie. Maar al snel steeg de aandelenkoers van Signal Advance Inc., een klein en totaal niet-gerelateerd bedrijf in medische apparatuur in Texas, met 5100%. Dat is de kracht van Musk, ’s werelds rijkste persoon, en zijn meer dan 46 miljoen Twitter-volgers.

Lees ook  WHOA helpt taxibedrijven die in financiële moeilijkheden zijn geraakt

De tweets van Musk hebben de afgelopen weken miljarden toegevoegd aan de marktwaarde van beursgenoteerde bedrijven. En nadat hij vorige week had gezegd dat hij ‘een tijdje’ van Twitter zou zijn, was hij binnen een dag terug om de cryptocurrency Dogecoin te promoten. Musk’s tweets – met wat hulp van rapper Snoop Dogg en Kiss bassist Gene Simmons.

Lees ook: Miljardeninvestering Tesla in cryptomunt bitcoin

Musk
Tesla-baas Elon Musk
Print Friendly, PDF & Email