Zeventien Vlaamse skireisorganisaties wachten een versoepeling van het reisverbod naar de skigebieden niet af en annuleren nu ook deze paasvakantie alle geplande groepsreizen. Dat laten ze woensdagavond weten in een gezamenlijke mededeling. Een zware klap voor het Oostenrijkse Tirol nu alle reizigers die bij een van de 17 organisaties geboekt hadden op de hoogte zijn gebracht en hun geld terugkrijgen. Daarenboven biedt de situatie in andere landen als Italië en Frankrijk ook weinig perspectief. 

Voor het eerst in de geschiedenis zal het skigebied Ischgl een heel winterseizoen geen dag open geweest zijn, behalve dan voor de plaatselijke bevolking. Net als in de krokusvakantie schrappen de reisorganisaties ook in de paasvakantie alle wintersportreizen. De voornaamste reden is dat de ski-organisaties op korte termijn geen versoepeling op het verbod op niet-essentiële reizen verwachten. Stel dat het reisverbod toch vervalt, zijn de skiliften in Italië al zeker tot en met 6 april dicht. 

Bovendien is de huidige coronasituatie in typische wintersportlanden niet echt hoopgevend en hebben organisaties als Aktief-ski, Arena Travel, Axion Ski, Carolus Ski, Famiski, JOSKReizen, Skifriends, Skiworld, Snowdream, Snowfriends, SnowMania, SnowPlus, Sporty Ski, Staes Skivakanties, Tramontana, Travelwhite en VOS Travel de meeste klanten reeds persoonlijk op de hoogte gebracht. Uit de vele reacties die ze mochten ontvangen concluderen ze toch dat elke reiziger begrip heeft voor deze beslissing.

Lees ook: Duitsland verlengt lockdown tot 28 maart

Ischgl centrum
Print Friendly, PDF & Email