We zitten in afwachting van de corona-persconferentie die vanavond om 19 uur wordt gegeven door premier Rutte en minister Hugo de Jonge. Uiteraard zijn er weer zaken gelekt naar de media en dit keer zijn de geruchten dat er een aantal versoepelingen komen in Nederland. Kappers zouden weer open mogen onder strikte voorwaarden en de middelbare scholen zouden deels opengaan. Ook zou er nagedacht zijn over versoepelingen voor jongeren, zoals samen buiten sporten.

De avondklok-maatregel blijft wel gewoon gelden, deze maatregel zou namelijk vertragend op de toename van de verspreiding van de Britse coronavariant werken en ervoor zorgen dat er nu een aantal kleine versoepelingen mogelijk zijn. Overigens is aanstaande vrijdag de definitieve uitspraak over de rechtszaak die actiegroep Viruswaarheid had aangespannen over het afschaffen van de avondklok in Nederland.

Marokko heeft sinds afgelopen nacht een inreisverbod ingesteld voor Nederlandse reizigers. Reizigers uit ons land zijn daar voorlopig niet meer welkom. Volgens de website Nederland wereldwijd heeft Marokko dit besloten omdat het aantal coronabesmettingen in ons land hoog blijft. Het reisverbod geldt ook als reizigers vanuit Nederland via een ander land naar Marokko willen reizen. De Nederlandse ambassade in Marokko twitterde dat alle vluchten vanuit Nederland, Duitsland, Zwitserland en Turkije tot nader order zijn geschrapt. Het is afwachten hoelang dit inreisverbod gaat gelden. 

Lees ook: 50.000 gestrande Nederlanders gerepatrieerd

Print Friendly, PDF & Email