Wie op Amsterdam Airport Schiphol wil parkeren kan sinds kort de parkeerkosten op P1 en P12 contactloos betalen. Dit kan door middel van de QR-code op de parkeerticket te scannen met een mobiele telefoon. Na het scannen van de QR-code wordt de klant meteen doorgestuurd naar iDeal waar zij de parkeerkosten kunnen betalen. De klant hoeft zich dus niet eerst ergens te registreren of een speciale app te downloaden. 

“We zien dat door corona het gebruik van QR-codes een enorme vlucht heeft genomen. Een ontwikkeling waar we als Schiphol Parking graag op inspelen door onze parkeerders de mogelijkheid te bieden digitaal en dus contactloos hun parkeerkaartje te betalen. Zo dragen we bij aan een snel, veilig en gemakkelijk vervolg van je reis”, aldus Dieme Ketel, Sr. manager Parking & Mobility Services bij Amsterdam Airport Schiphol.

Schiphol Parking is de eerste parking in Nederland die deze service op Schiphol aanbiedt. Het is een pilot die aangeboden wordt op P1 (kort parkeren) en P12 (personeelsparkeergarage). Deze service zorgt voor gemak en snelheid, de klant hoeft niet meer in de rij te gaan staan wachten bij de parkeerautomaat of cash geld op zak te hebben. Na de testperiode gaat Schiphol kijken naar de resultaten.

“We zijn ontzettend trots dat we deze innovatieve service kunnen lanceren op Amsterdam Airport Schiphol. Betalen met je smartphone is sterk in opkomst en de toepassing hiervan bij Schiphol Parking biedt enorme voordelen voor de parkeerders van de luchthaven. Om deze service zonder app of registratie mogelijk te maken, hebben we de samenwerking gezocht met het Nederlandse betaalplatform Adyen”, aldus Willem-Jan Balk, Directeur bij SKIDATA B.V.

Lees ook: Met Airport Sprinter 8 keer per uur naar Schiphol

Print Friendly, PDF & Email