De storingen door het winterweer hebben veel invloed op de dienstverlening van OV-bedrijven. Er rijden vooral Sprinters en op een aantal trajecten ook Intercity’s. Het is helaas niet altijd zeker welke treinen wel of niet kunnen rijden, het kan ook zijn dat dit pas kort voor vertrek bekend wordt. Reis alleen als het noodzakelijk is. Je reisadvies voor morgen kan in de loop van de avond opgevraagd worden. Check de reisplanner nogmaals kort voor vertrek.

NS en ProRail rijden ook vandaag een aangepaste dienstregeling met Sprinters en op een aantal trajecten ook Intercity’s. Door wisselstoringen van de afgelopen dagen konden de treinen de opstelterreinen niet verlaten waardoor treinen niet op de juiste plek konden worden gebracht voor onderhoudswerkzaamheden. Er wordt continu gewerkt aan herstel van het spoor en treinen met extra ploegen. Ook staan vandaag en morgen de monteurs en hulplocomotieven weer klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen en een betrouwbare dienstregeling te bieden. Check kort voor vertrek je reisadvies en houd rekening met een langere reisduur en extra overstappen.

Rover

Het is hoog tijd dat het spoor klimaatbestendig wordt. Criticasters willen nog wel eens zeggen dat de grote investeringen voor ‘één dagje sneeuw’ het niet waard zijn. Maar extreem weer gaat steeds vaker voorkomen. Niet alleen sneeuw zorgt voor verrassingen, ook hitterecords sneuvelen en extreme regenval zorgt voor overlast. Wie alle dagen met extreem weer optelt kan niet anders dan tot de slotsom komen dat hier actie nodig is. Kortom, waar blijft het budget voor een ‘klimaatproof’ openbaar vervoer?

Lees ook: Prorail krijgt het treinverkeer niet opgestart

sprinter
NS sprinter en Intercity trein
Print Friendly, PDF & Email