Wizz Air opent in mei een basis in Sarajevo Bosnië en Herzegovina. Dit is naast Tuzla de tweede Bosnische basis. De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat vanaf mei 2 keer per week tussen Eindhoven Airport en Sarajevo vliegen. Sarajevo in Bosnië en Herzegovina wordt de 41e basis van Wizz Air. Er gaat gevlogen worden met de Airbus A320, dit vliegtuig heeft 180 stoelen. Sarajevo is de tweede verbinding tussen Eindhoven Airport en Bosnië en Herzegovina. De vluchten van en naar Sarajevo worden op woensdag en zondag uitgevoerd. Naast Eindhoven gaat Wizz Air vanaf mei ook vliegen op Brussel Charleroi, Kopenhagen, Dortmund, Göteborg, Londen Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg en Parijs Beauvais. Dit meldt WIzz Air op hun website.

Andras Rado, Senior Corporate Communications Manager van Wizz Air, sprak op de persconferentie: ”Na acht jaar van succesvolle operaties in Bosnië en Herzegovina, ben ik verheugd onze tweede Bosnische basis in Sarajevo aan te kondigen, daar het potentieel en de vraag naar goedkope reizen in het land zien. De aankondiging onderstreept onze toewijding aan het ontwikkelen van onze aanwezigheid in Bosnië en Herzegovina en het aanbieden van meer betaalbare reismogelijkheden, terwijl we ons aan de hoogste normen van onze ontsmettingsprotocollen houden. Onze ultramoderne vliegtuigen en onze verbeterde beschermingsmaatregelen zorgen voor de best mogelijke hygiënische omstandigheden voor reizigers. Wizz Air exploiteert de jongste en economisch meest recente vloot vliegtuigen met de laagste ecologische voetafdruk in Europa. Ik ben ervan overtuigd dat Wizz Air een positieve invloed zal hebben op de economische ontwikkeling van Bosnië en Herzegovina en de opkomst van de interactieve sector”.

Foto boven: Wizz Air beeldbank.

Lees ook: Passagiers Wizz Air kunnen CO2-uitstoot compenseren

Print Friendly, PDF & Email