Marcel Bakker, operationeel directeur TCA Taxi, doet een opvallende oproep naar de GGD. Laten we de doelgroep voorzien van een voucher zodat deze belangrijke doelgroep, zorgeloos en met hulp naar de vaccinatie straat kunnen reizen. De branche staat er voor open. Bakker nodigt de GGD uit voor een gesprek en roept op om de uitdaging samen aan te gaan.

Beste GGD, de komende periode staan ons ruim 2 miljoen vaccinaties te wachten. Voordat u ouderen en hun gezinnen opzadelt met een logistiek probleem. Laat ik u weten, dat er in Nederland duizenden taxi stil staan langs de kant van de weg.

Marcel Bakker, operationeel directeur TCA Taxi

De vaccinatietaxi is al langer onder de aandacht. Wie minder mobiel is kan in Vlaanderen via het lokaal bestuur beroep doen op aangepast vervoer, zoals een taxi of vrijwilligers. GTL riep de hele taxisector in Vlaanderen op om zich te mobiliseren voor het vervoer naar de 120 vaccinatiecentra. Personen met mobiliteitsproblemen maken doorgaans deel uit van de prioritair te vaccineren bevolkingsgroepen. Samen met Wouter Beke en Lydia Peeters is er een constructief overleg geweest met Taxisector & Minder Mobielen Centrale. Ze gaan meewerken om van de vaccinatiecentra een succes te maken. Zij kunnen lokale besturen ondersteunen om minder mobiele mensen tot bij het vaccinatiecentrum te krijgen.

De taxi-exploitanten kunnen voor zichzelf beslissen of zij deelnemen, ieder is vrij, maar GTL stelt voor om spoedig contact op te nemen met de gemeentebesturen om te laten weten dat u wilt ingaan op de oproep om vaccinatieritten aan te bieden. GTL stelt voor dat de vervoerders,  onder collega’s van hun werkgebied zo goed als mogelijk trachten af te spreken om dit tegen een forfaitaire prijs per rit (heen of terug) aan te bieden.

Lees ook: Vaccinatietaxi uitkomst voor Vlaamse taxibedrijven

TCA Amsterdam
Print Friendly, PDF & Email