De avondklok heeft voor veel mensen een grote impact. Na 21:00 mogen we alleen nog buiten komen als het noodzakelijk is en met een werkgeversverklaring en een formulier eigen verklaring avondklok, of om de hond uit te laten. Vooral vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen worden geraakt door de sluiting van tankstations tijdens de avondklok. Voor hen zijn deze faciliteiten langs de snelweg onmisbaar om te kunnen eten, drinken, douchen, of naar het toilet te kunnen gaan. BOVAG, TLN, evofenedex, VERN, NOVE en VNPI pleiten daarom voor het openhouden van deze voorzieningen tijdens de avondklok. 

Tankstations mogen tijdens de avondklok voor brandstofverkoop wel open zijn, maar mogen vanaf 20:45 uur geen levensmiddelen meer verkopen en bieden geen faciliteiten aan. Dit betekent dat cruciale beroepsgroepen, zoals vrachtwagenchauffeurs, tijdens de avondklok geen drinken en eten meer kunnen kopen en ook niet kunnen douchen of naar het toilet gaan. In een brandbrief aan verschillende ministeries pleiten de branche- en ondernemersorganisaties, ervoor om tankstations volledig open te houden voor vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen.

ONMISBAAR

Ondanks de coronacrisis en de avondklok werken veel mensen dag en nacht door, dus moeten zij ook dag en nacht ergens wat kunnen eten of drinken, of van andere faciliteiten gebruik kunnen maken. Al die mensen moeten pauze houden en dat doen ze veelal langs de weg. Dan moeten ze bij een tankstation wel iets te eten of drinken kunnen kopen of gebruik kunnen maken toilet of douche. Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar voor de bevoorrading van Nederland en de voorzieningen langs de weg zijn onmisbaar voor vrachtwagenchauffeurs. Bovendien zal het openhouden van tankstations en toiletten niet tot extra drukte leiden, omdat niet-noodzakelijk verkeer tijdens de avondklok verboden is. Dit meldt BOVAG op hun website.

Lees ook  Autoverkoop 2022 licht gedaald

Lees ook: Verkoop nieuwe snor- en bromfietsen 2020 hoog

Print Friendly, PDF & Email