Het Gentse stadsbestuur heeft, in samenspraak met de forains, beslist om de Halfvastenfoor niet door te laten gaan. De coronamaatregelen staan kermissen en foren niet toe. De Halfvastenfoor, die normaal gezien zou starten op zaterdag 6 maart 2021, markeert de start van het kermisseizoen in Gent. Tot op heden (en naar alle waarschijnlijkheid nog voor even) is het bij ministerieel besluit verboden om kermissen en foren te organiseren. Daarom heeft het stadsbestuur beslist om de Halfvastenfoor niet door te laten gaan.

Volgens Sofie Bracke, schepen van Economie, is een alternatieve datum voor de Halfvastenfoor naar voor schuiven niet evident, omdat de foorreizigers normaal gezien van kermis naar kermis trekken. Maar net als vorige zomer willen Gent snel inspelen op een gewijzigde situatie. De Stad Gent zal dan ook samen met de forains alles in het werk stellen om foren en kermissen opnieuw veilig te organiseren van zodra het wettelijk mag.

De Halfvastenfoor kent een rijke traditie. Het is een moeilijke maar logische beslissing om de foor niet door te laten gaan. We kijken er wel naar uit om opnieuw naar Gent te komen zodra dat toegelaten is.

Guido Herman , voorzitter Foorreizigersvereniging
Gentse Karmeliet
Print Friendly, PDF & Email