Mondkapjes zijn momenteel niet meer weg te denken in onze maatschappij. Waar je ook om je heen kijkt, bijna iedereen draagt een mondkapje om zichzelf en anderen om zich heen te beschermen tegen het coronavirus. Ze zijn er in allerlei designs, soorten en maten. We zien ook steeds meer gedumpte mondkapjes als afval rondzwerven. Ook zijn de mondkapjes in je auto niet meer weg te denken, voor het geval je bijvoorbeeld een winkel in moet. Steeds vaker hangen automobilisten hun mondkapje aan de achteruitkijkspiegel, handig denken veel mensen zo’n mandkapjes kapstok. 

Motorplatform MotorNL doet een dringende oproep aan deze automobilisten. Het is volgens hen erg gevaarlijk om een mondkapje aan je achteruitkijkspiegel in je auto te hangen. Dit mondkapje aan de achteruitkijkspiegel kan er namelijk voor zorgen dat je motorrijders, fietsers, brommers en voetgangers niet ziet. Dit kan dus levensgevaarlijke situaties in het verkeer opleveren. Een mondkapje aan je achteruitkijkspiegel hangen is in ons land niet verboden, toch kun je hier een boete voor krijgen van rond de 150 euro. Dit kan namelijk vallen onder de categorie voorwerpen bij ruiten die het zicht van de automobilist belemmeren.

Ad van de Wiel, motortestcoördinator binnen MotorNL en jaarlijks goed voor tienduizenden kilometers op de meest uiteenlopende motoren: “Fluorescerend pak, reflectie op mijn motor, van plaats op de weg veranderen als ik een kruising nader; ik doe er alles aan om zichtbaar te zijn in het verkeer. En nu verdwijn ik achter een mondkapje?”

Lees ook: Hoogst aantal motorfietsen verkocht in 2020

Print Friendly, PDF & Email