De Indonesische autoriteiten hebben op zee een signaal opgevangen dat afkomstig zou kunnen zijn van de Boeing 737-500 van Sriwijaya Air, die gisteren neerstortte voor Jakarta, met 62 mensen aan boord, kort na het opstijgen. Ondertussen werden in de wateren van de Indonesische hoofdstad menselijke resten, puin en babykleertjes gevonden. Tijdens uitgebreide zoekacties in de Javazee is een signaal van een apparaat gedetecteerd, terwijl het onwaarschijnlijk lijkt dat er overlevenden van de ramp waren.

Het vliegtuig van het lokale bedrijf Sriwijaya Air, dat vertrok vanuit Jakarta en op weg was naar Pontianak, in Borneo, verloor gisteren, een paar minuten na het opstijgen, het contact met de verkeerstoren. Over de mogelijke oorzaken van het ongeval zijn door de autoriteiten voorlopig nog geen details verstrekt. De politie zei dat ze bagage, menselijke resten en babykleertjes hadden gevonden en gaan verder met de identificatie.Het eerste puin van het vliegtuig werd naar de belangrijkste haven van Jakarta gebracht.

Sriwijaya
Tambolaka West Sumbawa Airport

Volgens berichten in de lokale media hadden vissers op de Thousand Islands, een archipel ten noorden van Jakarta, metalen voorwerpen gezien die vermoedelijk deel uitmaakten van een vliegtuig. De televisiebeelden toonden familieleden en vrienden van mensen aan boord van het vliegtuig die huilden, baden en elkaar omhelsden terwijl ze wachtten op de luchthavens van Jakarta en Pontianak. De luchtvaartmaatschappij meldde dat het vliegtuig naar schatting 90 minuten vloog van Jakarta naar Pontianak, de hoofdstad van de provincie West-Kalimantan op het eiland Borneo, Indonesië. Het vliegtuig van Sriwijaya Air verkeerde in goede staat, vertelde de CEO van het bedrijf, Jefferson Irwin Jauwena, aan verslaggevers, eraan toevoegend dat de vlucht vertrok met een vertraging van 30 minuten bij het opstijgen vanwege hevige regen.

Lees ook: Air Canada maakt ongeplande Boeing 737-8 MAX landing

Print Friendly, PDF & Email