Voertuigen met zeer lage emissie classificatie zoals de twee-, drie- of vierwielige elektrische voertuigen kunnen onder bepaalde voorwaarden in Parijs rijden op de rijstroken die gereserveerd zijn voor bussen en taxi’s. Elektrische motorfietsen, scooters en drie- of vierwielers worden nu beschouwd als voertuigen met een zeer lage emissie (VTFE). Daarom kunnen hun eigenaren rijden op de bus- of taxiroutes, uiteraard wanneer de lokale autoriteiten hen toegang verlenen. 

Om deze gereserveerde rijstroken te gebruiken, moeten de betrokken elektrische scooters of motorfietsen een Crit’Air sticker op hun voertuig hebben geplakt. Om in de meeste grote Franse steden te kunnen rijden, moeten automobilisten zichtbaar een Crit’Air sticker (luchtkwaliteitscertificaten) op het voertuig plakken.

Milieu zones in Frankrijk

Ga je naar Frankrijk dan kan het voorkomen dat je een milieu sticker voor je voertuig nodig hebt om in bepaalde gebieden te mogen rijden. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieu zone instellen, permanent of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Reis je regelmatig met de auto naar Frankrijk en verwacht je de grotere steden te bezoeken, dan kan het handig zijn om van tevoren een milieusticker te bestellen. De milieusticker is jaren geldig, dus je hoeft hem maar een keer te bestellen.

Lees ook: Inperking gebruik tram- en busbanen door taxi’s foutief

Crit'Air vignet
Crit'Air vignet
Print Friendly, PDF & Email