Het Kabinet blijft erbij om reizigers uit risicogebieden te verplichten tot een negatieve PCR-testuitslag bij binnenkomst per vliegtuig, trein of schip in Nederland. Deze regeling wil het kabinet gaan doorvoeren door middel van een spoedwet. Dit om te voorkomen dat reizigers vanuit risicogebieden het coronavirus mee naar Nederland nemen en hier weer voor besmettingen zorgen. Dit heeft het Kabinet gisteren bekend gemaakt op de website van de Rijksoverheid. Onlangs verloor de Nederlandse Staat een kort geding over deze testplicht voor reizigers uit risicogebieden die ons land binnenkomen.

Jeroen Pols, de jurist van actiegroep Viruswaarheid is deze zaak begonnen tegen de Nederlandse Staat. Dit omdat zijn familie in Tanzania zat en bij terugkomst in Nederland een verplichte coronatest moest doen, aldus de NOS. Het Kabinet heeft laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag over de verplichte negatieve testuitslag voor reizigers die per vliegtuig, trein of schip naar Nederland komen. Het kabinet blijft benadrukken alleen op reis te gaan als het strikt noodzakelijk is. Vakantie en familiebezoek vallen daar dus niet onder. Mensen die uit hoog risicogebieden komen, moeten in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Het Kabinet heeft de Tweede Kamer hierover geïnformeerd via een kamerbrief. 

Lees ook: Verkrijgen negatieve coronatest moeilijker dan gedacht

 

Print Friendly, PDF & Email