Van de ene dag op de andere minder ritten en ligt bijna al het schoolvervoer stil. Een zware klap voor taxibedrijven die in het schoolvervoer de broodnodige inkomsten weer zien verdampen en opnieuw in zwaar weer terecht komen. Scholen in het speciaal basisonderwijs zijn fysiek gesloten vanaf woensdag 16 december 2020 om zo het aantal contacten zo veel mogelijk te beperken. Ook middelbare scholen zijn fysiek gesloten tot 17 januari 2021 en moeten les op afstand geven. 

De leerlingen die wel naar school kunnen zijn die in kwetsbare posities en leerlingen met één of twee ouders met een cruciaal beroep. Automatiseerder Censys BV in Eindhoven zag van de ene dag op de andere ruim 20.000 ritten minder op de teller tijdens de ochtendspits. Landelijk worden dagelijks deze cijfers in beeld gebracht maar de aantallen zijn bedroevend voor de sector.

Daarnaast zal gelet op de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven, ook het WMO vervoer en Valys teruglopen. Vanuit KNV zal men richting opdrachtgevers, VNG en VWS voor het zorgvervoer weer op de noodzaak van doorbetaling van de vaste kosten van uitgevallen ritten wijzen. Omdat zonder financiële hulp zorgvervoerders niet de periode kunnen overbruggen tot het moment dat hun chauffeurs en voertuigen weer nodig zijn om te voorzien in de vraag naar zorgvervoer. Voor zzp-ers gelden op dit moment een aantal steunmaatregelen

 Lees ook: Taxivervoer valt weer stil voor basis- en middelbare scholen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Vervoer op Maat medewerker
Print Friendly, PDF & Email