De coronacrisis heeft enorme gevolgen voor allerlei sectoren, ook in de vervoerssector voelen ze deze gevolgen. De Nederlandse Spoorwegen meldt op hun website dat het totaal aantal treinreizigers dit jaar naar verwachting ongeveer 45 procent is van de treinreizigers van vorig jaar. Dit is een behoorlijk verschil en is veroorzaakt door de gevolgen van de coronacrisis. Veel mensen werken vanuit huis en de nieuwe lock down zal er ook geen goed aandoen. Het kabinet heeft iedereen opgeroepen om alleen te reizen met het openbaar vervoer als het echt noodzakelijk is.

“De terugkeer van de treinreiziger is de topprioriteit voor 2021, zo licht de nieuwe bestuursvoorzitter van NS Marjan Rintel toe. “Door Corona voelen we meer dan ooit wat de waarde van reizen is. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. De terugkeer van de treinreiziger na Corona is in het belang van heel Nederland. Als alle reizigers de weg op gaan, loopt het land vast en raken de duurzaamheidsambities uit zicht. Nederland heeft het OV simpelweg nodig om de afspraken in het klimaatakkoord na te kunnen komen en alle delen van Nederland met elkaar te verbinden.”

De Nederlandse Spoorwegen wil er daarom ook alles aan doen om de treinreizigers volgend jaar te doen terugkeren. Als alle treinreizigers de trein blijven vermijden en de weg op gaan, loopt het verkeer vast en krijgen we weer andere problemen erbij, zoals meer CO2-uitstoot. In 2019 reisden er gemiddeld 1,3 miljoen treinreizigers per dag, dit jaar zijn dat er gemiddeld 580.000 per dag. Het is afwachten wat het coronavirus nog voor ons in petto heeft, en of de eventuele inentingen tegen het coronavirus snelle veranderingen met zich mee brengt. 

“De terugkeer van de treinreiziger is de topprioriteit voor 2021, zo licht de nieuwe bestuursvoorzitter van NS Marjan Rintel toe. “Door Corona voelen we meer dan ooit wat de waarde van reizen is. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. De terugkeer van de treinreiziger na Corona is in het belang van heel Nederland. Als alle reizigers de weg op gaan, loopt het land vast en raken de duurzaamheidsambities uit zicht. Nederland heeft het OV simpelweg nodig om de afspraken in het klimaatakkoord na te kunnen komen en alle delen van Nederland met elkaar te verbinden.”

Lees ook: Aantal ticketserviceloketten op stations wordt minder

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp ons!
Heb je een tip of opmerking voor de redactie?
Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur ons een bericht op: +316-14792746
WhatsApp
Pitane Blue App
Print Friendly, PDF & Email