Vervoer van patiënten is een cruciale schakel in de gezondheidszorg en toch loopt het vaak fout. Automatisering is een onmisbare schakel maar bij de het B2B platform van de start-up Booqit lijkt hun eigen proces meer op een achtbaan dan een autostrade. Vanaf het prille begin in 2018 blijkt het lastig voor vervoerders om een directe koppeling met eigen ICT systemen te realiseren met de Mutualistische Alarmcentrale Mutas België vzw. 

afschermen van de markt

Alle verzoeken uit de markt stranden al jaren bij de tussenpartij Booqit, die zelf aangeeft dat boeken nog nooit zo simpel was. Een koppeling om softwaresystemen onderling te koppelen blijkt nog steeds niet in zicht. Booqit is ervan overtuigd dat het organiseren van medisch en sociaal vervoer eenvoudig moet zijn, maar doet dit vooralsnog enkel met de eigen software. Het lijkt er op dat ze hun eigen planningspakket willen doorduwen in de markt in plaats van een neutraal B2B platform te zijn waar Mutas vervoerders gebruik kunnen van maken.

"Wij finaliseren momenteel nog onze API documentatie. Hiermee kunnen jullie dan aan de slag om de aanvaarde ritten uit ons systeem te halen zodanig dat jullie tijd winnen door data niet te moeten overtypen."

Philippe van Kesteren, Managing Director Booqit

Bovenstaande uitspraak dateert van vrijdag 16 november 2018, maar ondertussen blijft de markt nog steeds te wachten en kost dit ongemak de vervoerssector dagelijks veel geld. Hoog tijd dus om aan de bel te trekken bij de operations manager van Mutas die Booqit ziet als een neutrale partner. Binnen de kortste tijd laat men weten de email in goede orde te hebben ontvangen betreffende de vraag voor een koppeling.

“Helaas kunnen wij u hierbij niet helpen daar wij enkel toegang hebben tot de API’s die aan ons verleent zijn. Ik zou u aanraden om u nogmaals te wenden tot de firma booqit.”, aldus Anja De Leeuw Operations Manager Mutas.

plug & play op ons netwerk

Ondanks mooie beloften op de Booqit website blijkt bij navraag vorige week dat er wellicht in het eerste helft van 2021 mogelijk sprake is van een API. Wij stellen ons daarom ook de vraag of Mutas weet wat er speelt en op de hoogte is van de problemen die al jaren aanslepen in het ICT verhaal.

“De integratie of koppeling met andere systemen verloopt inderdaad via API’s. We mikken er op om deze in de eerste helft van 2021 ter beschikking te kunnen stellen”, aldus een woordvoerder van het team Booqit.

handenarbeid

Vele vervoerders trekken ondertussen aan de bel en mede door de verplichting om Chiron te gebruiken is automatisering meer dan ooit noodzakelijk. De tijd dat men via een portaal ritopdrachten moet natrekken en PDF bestanden downloaden om deze daarna over te typen in eigen softwaresystemen is al lang verleden tijden.

over Mutas

Mutas is een wereldwijd opererende bijstandcentrale, die hulp biedt bij problemen in binnen- en buitenland aan de leden van de aangesloten ziekenfondsen, OCMW’s en een aantal andere organisaties. Met ruim 8.5 miljoen aangesloten ziekenfondsleden behoort Mutas tot de belangrijkste bijstandorganisaties in België. Het zenuwcentrum van de verschillende activiteiten is onze alarmcentrale in Zellik, waar de dienstverlening 24 uur per dag en 7 dagen per week wordt gecoördineerd.

Lees ook: Vlaamse taxibedrijven moeten Chiron certificaten aanvragen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
zorgvervoer op maat
Print Friendly, PDF & Email