Mogelijk kunnen alle restaurants vanaf half december de deuren openen, met strenge coronamaatregelen. Dat melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. In eerste instantie werd gewerkt aan een experiment met heropening van 25 restaurants, maar het is inmiddels ook een serieuze optie om alle restaurants in heel Nederland te laten openen.

Voor zover bekend hebben de plannen alleen betrekking op restaurants. “Een chique restaurant is iets anders dan een bomvol feestcafé op het Leidseplein”, zegt een bron aan de RTL Nieuws redactie. 

Uiteraard is de versoepeling ook afhankelijk van het coronavirus de komende weken. Valt de verwachte daling tegen, dan is het risico dat alsnog weinig versoepelingen mogelijk zijn. Premier Rutte en minister De Jonge willen 8 december een persconferentie houden om meer duidelijkheid te geven.

Al eerder adviseerde de belangrijkste pandemie-adviseur van het kabinet, de experts van Outbreak Management Team (OMT), dat een heropening van restaurants onderzocht moest worden. Restaurants zouden kunnen openen, met een aantal beperkingen en voorzorgsmaatregelen.

Lees ook: Lockdown noodzakelijk om misschien samen te kerst vieren

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Santos Scheveningen
Print Friendly, PDF & Email