De Vlaamse regering heeft Ann Schoubs benoemd als nieuwe baas van De Lijn die daarmee Roger Kesteloot opvolgt als directeur-generaal van de Vlaamse vervoersmaatschappij. Het takenpakket van de nieuwe bewindsvrouw bij De Lijn is niet gering. Zo moet De Lijn de komende jaren haar rol zien te vinden in een nieuw Vlaams vervoerslandschap.

Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters beantwoordt Ann Schoubs het best aan de verwachtingen van de Vlaamse regering. Als bevoegd minister voor de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn kijkt zij alleszins positief terug op een goede en constructieve samenwerking met afscheidnemend directeur-generaal Roger Kesteloot.

“De kandidaten hebben een zorgvuldige en gefaseerde selectieprocedure doorlopen. Met Ann Schoubs kiezen we voor iemand met de nodige ervaring binnen de vervoerssector en met leidinggevende functies”, aldus Lydia Peeters.

Schoubs is burgerlijk ingenieur van opleiding en heeft er een lange carrière opzitten bij spoorwegmaatschappij NMBS. De voorbije twee jaar was ze hoofd van de federale overheidsdienst Interne Audit. In die rol nam ze onder meer de vervangingsprocedure van de F-16-gevechtsvliegtuigen van het leger onder de loep.

“Ik denk dat ik eerst ga kijken hoe het er aan toe gaat in die organisatie. De stiptheid van De Lijn en de beeldvorming bij de reiziger is een punt dat we meteen moeten bekijken”, aldus Ann Schoubs in een eerste reactie.

De Vlaamse regering ging eind mei akkoord met het verzoek van Roger Kesteloot om zijn mandaat van directeur-generaal van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn voortijdig te beëindigen met ingang van 1 januari 2021. Eind juni werden de functieomschrijving en selectieprocedure goedgekeurd. De vacature werd opengesteld tussen 31 juli en 30 augustus. Na een zorgvuldige en gefaseerde selectieprocedure is na het eindinterview de keuze gevallen op Ann Schoubs.

Ann Schoubs (1966) heeft er een lange carrière opzitten bij de NMBS (1991–2017). Eerst als Intern Auditor, daarna als Manager Asset Accounting, als Corporate Controller en als CIO. Vervolgens werd ze CEO van YPTO (filiaal NMBS met 500 medewerkers). Na twee jaar als Head of Supply bij de NMBS werd ze aangesteld als Chief Audit Executive bij de Federale Interne Audit, waar ze nu nog werkt.

Roger Kesteloot

De eerste vier maanden van 2021 zal Roger Kesteloot zijn opvolger nog bijstaan. Op 1 mei 2021 gaat hij met pensioen. De Vlaamse regering ging eind mei akkoord met het verzoek van Roger Kesteloot om zijn mandaat van directeur-generaal van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn voortijdig te beëindigen met ingang van 1 januari 2021.

Lees ook: 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Gentse tram van De Lijn
Print Friendly, PDF & Email