PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Reisadvies meer delen van landen van geel naar oranje


Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt het reisadvies voor landen goed in de gaten. Niet alleen in ons land nemen het aantal coronabesmettingen toe, ook in andere landen zoals Luxemburg en delen van Oostenrijk en Portugal nemen het aantal besmettingen toe. Om die reden heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies op hun website onlangs aangepast voor deze landen. 

In Oostenrijk in de deelstaten Oberösterreich en de deelstaat Salzburg is het aantal coronabesmettingen toegenomen. Daarom is het reisadvies aangepast en gaan deze delen van kleurcode ‘geel’ naar kleurcode ‘oranje’. Reizen mag alleen als het noodzakelijke is, je mag dus niet voor toerisme naar de deelstaten Tirol (met uitzondering van de gemeente Hinterriß en Jungholz), Vorarlberg (met uitzondering van de gemeente Kleinwalsertal/Mittelberg), Niederösterreich, Oberösterreich, Wenen en Salzburg. Na een verblijf in deze oranje delen word je geadviseerd om bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. 

in het land Luxemburg loopt het aantal besmettingen met het coronavirus helaas ook op. Daarom is het reisadvies aangepast en is de kleurcode van het hele land aangepast van ‘geel’ naar ‘oranje’. Reizen mag alleen naar Luxemburg als het noodzakelijk is en niet voor toeristische reizen. Na een verblijf in Luxemburg word je geadviseerd om bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Op dit moment is ook het besmettingsrisico verhoogd in de stad Porto (Portugal). Daarom is het reisadvies aangepast en is de kleurcode van Porto daarom aangepast van ‘geel’ naar ‘oranje’. Het aantal besmettingen is nog steeds hoog in de regio ‘Area Metropolitana de Lisboa (AML)’. Deze regio blijft ook ‘oranje’ gekleurd. Na een verblijf in de stad Porto en de regio Area Metropolitana de Lisboa word je geadviseerd om bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Lees ook: Thuisquarantaine bij reizen naar gebieden code oranje verplicht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Reisadvies meer delen van landen van geel naar oranje

Geef een reactie