Iedereen heeft te maken met de corona maatregelen die onlangs zijn aangescherpt door het kabinet. Ook Eindhoven Airport heeft de maatregelen tegen de verspreiding van corona verder aangescherpt. De luchthaven stelt het dragen van een mondkapje sinds vorige week ook verplicht in zijn parkeergarages P1 en P4. Daarnaast geldt deze verplichting ook in het gebouw van de Car Rental. 

Ook in de terminal van General Aviation (privé- en zakelijk vliegen) is het dragen van een mondkapje verplicht voor alle passagiers en medewerkers. De verplichting geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Daarnaast hebben ze de maatregel aangescherpt in de horeca in de terminal voor de security check, door deze take away te maken, er zijn geen zitplaatsen meer. Ook McDonald’s wordt take away; de Drive Thru blijft geopend. Voor de retail op de luchthaven worden ook de landelijke richtlijnen gevolgd.

 

Aanleiding hiervoor zijn de onlangs aangekondigde corona maatregelen van de rijksoverheid die zijn aangescherpt. De aangescherpte maatregelen op de luchthaven zijn toegevoegd aan de al bestaande maatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden, de hygiënemaatregelen, het bij zich dragen van een ingevulde gezondheidsverklaring en de extra communicatie hierover aan reizigers. Eindhoven Airport communiceert de corona maatregelen die gelden op de luchthaven op diverse manieren. 

Uit onderzoek, dat in september in opdracht van de luchthaven werd uitgevoerd onder 332 reizigers, blijkt dat 84 procent van hen de corona maatregelen van Eindhoven Airport beoordeelt als goed tot uitstekend. Eindhoven Airport stelde het dragen van een mondkapje in de terminal al op 15 juni verplicht voor alle passagiers (vanaf 13 jaar) en luchthavenpersoneel. Daarnaast werd toegang tot de luchthaventerminal beperkt tot alleen passagiers en personeel. Deze maatregelen blijven gehandhaafd samen met de maatregelen die onlangs zijn aangescherpt. meldt de luchthaven op hun website.

Lees ook: Eindhoven Airport onderzoekt Instrument Landing Syste 

 

Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Pitane Driver Tikkie
Print Friendly, PDF & Email