PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

NS heeft als doel dat alle stations in 2050 circulair zijn


Circulair ondernemen is een manier om zo min mogelijk nieuwe grondstoffen te gebruiken en zo optimaal mogelijk gebruik te maken van eigen materialen. Ofwel zoveel mogelijk hergebruiken van oude materialen en recyclen. Volgens deze methode gaat de NS werken. Ze hopen rond 2030 circulair in te kopen, geen afval meer te hebben op kantoren, werkplaatsen en in treinen en ze hopen materialen maximaal te hergebruiken. NS, Bureau Spoorbouwmeester en ProRail willen dat alle stations in Nederland rond 2050 circulair zijn. 

De NS, ProRail en Bureau Spoorbouwmeester hebben verschillende ontwerpers gevraagd om mee te denken over de ontwerpen. Tijdens de virtuele Dutch Design Week zijn de eerste ontwerpen van dergelijke stations te bekijken. De NS probeert al al het afval wat verzameld wordt in treinen, stations, kantoren en andere bedrijfslocaties zoveel mogelijk duurzaam te verwerken tot grondstof. Ze zijn ook continu op zoek naar nieuwe oplossingen en ideeën om de hoeveelheid afval te verkleinen. Al het GFT afval uit winkels worden gebruikt als grondstof voor bio-energie. Als er producten worden ingekocht wordt er kritisch gekeken naar de samenstelling, de mogelijkheid tot hergebruik en of het echt noodzakelijk is dat dit product gekocht wordt en of er misschien een beter duurzaam alternatief voor is. 

Reizigers worden ook aangemoedigd om minder plastic of wegwerpbekers te gebruiken, dit doet de NS door reizigers korting te geven op warme dranken bij het meenemen van een eigen beker en ook zijn er op stations gratis watertappunten geplaatst. Treinen die verouderd zijn, worden opgeknapt en wat niet meer op te knappen is wordt op milieuvriendelijke wijze ontmanteld, gesloopt of de onderdelen worden verkocht. Al deze (toekomstige) maatregelen samen zorgen ervoor dat de NS een belangrijke steen bijdraagt aan een circulaire samenleving.

Lees ook: Extra spitstreinen uit het spoorboekje door lockdown

Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “NS heeft als doel dat alle stations in 2050 circulair zijn

Geef een reactie