PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Regering sluit horeca voor 4 weken en stelt avondklok in


De kroegen en restaurants moeten vanaf maandag voor 4 weken dicht. Er komt een evaluatie na 14 dagen. Dat is beslist op het overlegcomité van de verschillende regeringen in België. Restaurants kunnen wel nog afhaalgerechten meegeven, tot 22 uur ’s avonds.  Premier Alexander De Croo (Open VLD) laat weten dat er een omvangrijk steunpakket komt voor de horeca. Er komt ook in het hele land een avondklok van middernacht tot 5 uur ’s ochtends. Binnen dat tijdslot mag men wel nog buitenkomen voor dringende medische redenen of als het niet anders lukt voor je werk.

“Er komt een omvangrijk steunpakket om de horeca te ondersteunen in deze bijzonder moeilijke periode”, aldus premier Alexander De Croo (Open VLD). “We gaan niemand loslaten”, klonk het.

strenge maatregelen

Thuis mogen we nog vier mensen ontvangen maandelijks, met afstandsregels. Dat moeten twee weken lang dezelfde mensen zijn. Kerstmarkten en rommelmarkten zullen niet meer kunnen, markten met voedsel en kleine kermissen mogen wel nog. Hotels kunnen openblijven maar café- en restaurantuitbaters zijn teleurgesteld over de beslissing van het Overlegcomité om cafés en restaurants voor vier weken te sluiten.

Ook de sociale contacten worden verder ingeperkt en telewerken wordt de regel. Elk individu mag nog maximaal één nauw contact hebben, buiten uw huishouden. Thuis mag men vier mensen ontvangen maandelijks, met afstandsregels. Dat moeten twee weken lang dezelfde mensen zijn.

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Lees ook: Mobiliteit als argument om de horeca te sluiten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
software koppelen aan Chiron
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Regering sluit horeca voor 4 weken en stelt avondklok in

Geef een reactie