PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Mobiliteit als argument om de horeca “rücksichtlos” te sluiten


Een totale sluiting maakt controle voor gemeenten veel eenvoudiger. Dat betekent een nieuwe klap voor café’s en restaurants. VNO-NCW en MKB Nederland zeggen in een verklaring dat ze er tegen zijn de horeca “rücksichtlos” te sluiten. Zij willen dat het kabinet de plannen van de sector overneemt. Ook de verkoop van alcohol door winkels, zowel fysiek als online, wordt in de avonduren verboden. De extra beperkingen zouden twee weken moeten gaan gelden.

“We hebben nu te maken met code rood en daar moeten we vanaf. Het aantal besmettingen moet nu drastisch omlaag en dan is er kans op economisch herstel”, aldus Won Yip, horeca-ondernemer.

Alleen sluiting van de horeca is volgens de horecaondernemer in het interview in De Ondernemer onvoldoende.  “Ze moeten nu flink doorpakken. We verliezen hierdoor waarschijnlijk de maand november, maar houden dan nog zicht op de maand december. Dat is doorgaans een goede maand voor de horeca. Een maand die we onder normale omstandigheden nodig hebben om de stille maanden hierna op te kunnen vangen.

Horecaondernemers zijn teleurgesteld in het kabinet over de mogelijke nieuwe coronamaatregelen, die het kabinet dinsdagavond bekendmaakt. Uit de meest recente RIVM-cijfers blijkt dat meer dan de helft van de herleidbare besmettingen in de thuissituatie plaatsvindt. 

horeca scoort 3.8% van de besmettingen

Uit de meest actuele RIVM cijfers blijkt dat gemiddeld 3,8% van de besmettingen mogelijk uit de horeca komen. Ruim 55,5% van de besmettingen komt uit de thuissituatie, waarvan familie 11.3% gemiddeld heeft binnengebracht. Thuiswerken blijft de boodschap van het kabinet aangezien 11.4% uit de werksituatie komt van de huidige besmettingen. Sportclubs en vrijetijdsbestedingen zijn goed voor 4% van de geregistreerde besmettingen. Terwijl het kabinet verwacht dat iedereen zoveel mogelijk thuis blijft is dit wel de grootste besmettingshaard gebleken. De afgelopen week zelfs 59% van de geregistreerde besmettingen.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19 patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger.

Lees ook: Horeca moet maatregelen meer aanscherpen volgens kabine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Santos Scheveningen
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Mobiliteit als argument om de horeca “rücksichtlos” te sluiten

Geef een reactie