Steeds meer mensen zijn zich bewust van het milieu, klimaatverandering is vaak het onderwerp van gesprek. Het Fossielvrije weekend is dit jaar van vrijdag negen oktober tot en met zondag elf oktober. Mensen in Noord-Holland kunnen zich opgeven voor dit evenement. Ze kunnen de Movefit-app vanaf eind september downloaden en hier de fossielvrije kilometers van dat weekend registreren. Dit speciale weekend is een initiatief van Energiecommissie Noord-Nederland en worden gesteund door onder andere: NDC Mediagroep, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies, gemeenten, Slim en Groen Onderweg, Freonen fan Fossylfrij Fryslân, Groningen Bereikbaar en VNO-NCW Noord.

Dit Fossielvrije weekend wordt gehouden in heel Groningen, Friesland en Drenthe. Het doel van dit weekend is dat heel Drenthe, Friesland en Groningen in dit weekend fossielvrij reist. En dat er in dit weekend 1 miljoen fossielvrije of niet-gereden kilometers worden gerealiseerd. Of mensen uit deze regio’s nou naar de supermarkt fietsen of met de bus naar het plaatselijke winkelcentrum zouden gaan tijdens dit speciale weekend, elke kilometer telt mee. Mensen die meedoen kunnen als alternatief reizen op elektriciteit, waterstof, groengas, HVO-diesel of fietsen of wandelen.

Er zijn tijdens het fossielvrije weekend allerlei coronaproof micro-evenementen gepland in heel Noord-Nederland door partners van Stichting Fossielvrije Weken. Tijdens deze dagen kunnen personen, bedrijven en organisaties ervaren hoe makkelijk het eigenlijk is om fossielvrije beslissingen te maken. Ook vervoersorganisatie Arriva doet mee aan dit speciale weekend, zaterdag 10 oktober zetten ze een elektrische bus in die gratis langs alle duurzame hotspots in Leeuwarden rijdt en ze zetten een bus in die op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) in Heerenveen langs alle duurzame hotspots rijdt.

Foto rechts boven: fossielvrijweekend.nl/mediakit

Lees ook: Onderzoeksraad komt met rapport over kruisende vliegtuigen

Print Friendly, PDF & Email