PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Ook reisadvies Bonaire aangepast naar code oranje


Op vakantie naar Bonaire zit er momenteel niet meer in, sinds dinsdagavond heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het eiland op code oranje gezet. Omdat de zorgcapaciteit op dit eiland beperkt is en het aantal besmettingen toeneemt, worden niet noodzakelijke reizen naar dit eiland afgeraden. Bonaire.nu melde onlangs in een nieuwsbericht dat afgelopen weekend het aantal coronabesmettingen is gestegen van elf naar zevenendertig.

Zaterdagavond werd in een ingelaste persconferentie op Bonaire al een lichte lockdown vanaf maandag 21 september aangekondigd. Reizigers die toch naar dit eiland reizen moeten een negatieve uitslag van een PCR-test kunnen laten zien. De PCR-test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn gedaan. Reizigers die geen negatief testresultaat kunnen laten zien bij aankomst in Bonaire, moeten conform de noodverordening van het Openbaar Lichaam Bonaire meteen 14 dagen op eigen kosten in quarantaine op een door de gezaghebber aangewezen locatie.

Ook moeten reizigers die naar Bonaire willen reizen een online gezondheidsverklaring in vullen. Het liefst achtenveertig uur voor vertrek. Bij aankomst in Bonaire moeten reizigers het uitgeprinte of een kopie van het digitale formulier op je telefoon laten zien aan de medewerkers van Publieke Gezondheid. Reizigers die uit Bonaire terugkomen, moeten in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Ook het eiland Aruba en Sint-Maarten hebben eerder al code oranje gekregen van ons Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het eiland Curacao is nog wel toegankelijk voor reizigers, dit eiland heeft nu nog code geel.

Lees ook: Vervoerstaak past niet goed bij de doelen van Foodvalley

Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Ook reisadvies Bonaire aangepast naar code oranje

Geef een reactie