PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Autovrije zondag dit jaar onder bijzondere omstandigheden


Terwijl de kaap van 100.000 besmettingen in België werd overschreden is het daarom een autovrije zondag dit jaar onder bijzondere omstandigheden. Op zondag 20 september is het autovrije dag. Deze moet de auto plaats maken voor wandelaars en fietsers. Door corona doen er dit jaar wel een pak minder steden en gemeenten mee, en ook het aantal evenementen is beperkt.

coronaproof promenadeconcert

Het harmonie-orkest De Kunstvrienden maakt van de gelegenheid gebruik om opnieuw naar buiten te komen met een eerste voorzichtig en coronaproof promenadeconcert langs de Houtbriel, Grote Markt, Stationsstraat- en plein. De Kunstvrienden zagen de voorbije zes maanden al zeven concerten en optochten afgelast. Artistiek, sociaal en financieel was het een zware dobber. Onder streng opgelegde voorwaarden hervatte dirigent Peter Snellinckx met vijftig muzikanten op twee meter afstand van elkaar, om een nieuw muzikaal programma in te studeren.

Binnenstad op slot

Vandaag zal je met de auto niet welkom zijn in (delen van) Antwerpen, Asse, De Pinte, Diest, Haacht, Hoeilaart, Hove, Ichtegem, Ieper, Kortrijk, Mechelen, Ninove, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Steenokkerzeel, Veurne, Vilvoorde en Wemmel. In Hasselt werd Autovrije Zondag vorige week al georganiseerd, in Leuven en Gent valt de datum op respectievelijk 27 september en 18 oktober.

Lees ook: In 49 Vlaamse steden en gemeenten autovrije zondag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Autovrije zondag in Brussel
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Autovrije zondag dit jaar onder bijzondere omstandigheden

Geef een reactie