Nederlandse ondernemer en zakenman die kapitaal vergaarde onder meer met het bergings- en zeesleepbedrijf Bureau Wijsmuller en het kledingmerk McGregor. Bekendheid verwierf hij als één van de twee stichters van het handgemaakte sportautomerk Spyker Cars. Victor Muller heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Russische ondernemer Boris Rotenberg en diens zakenpartner Michail Pessis om de productie van eerder gepresenteerde maar nooit verschenen modellen van Spyker volgend jaar weer op gang te brengen.

Michail Pessis van Milan Morady SA zei: ‘Sinds Boris Rotenberg en ik bijna tien jaar geleden onze eerste Spyker bestelden, werden we hartstochtelijk verliefd op de schoonheid en het vakmanschap van deze met de hand gebouwde sportwagens. Vanaf 2015 is de samenwerking met Spyker geïntensiveerd via Milan Morady, wat nu culmineert in de vandaag aangekondigde samenwerkingsovereenkomst. Bovendien zijn BR Engineering en Milan Morady de afgelopen jaren al betrokken geweest bij de ontwikkeling en productie van een aantal Spyker C8 Ailerons in een zogenaamde Limited Edition BR-configuratie in onze Duitse fabrieken’.

Jarenlang is het erg stil geweest wat betreft de productie van sportwagens bij Spyker. Spyker heeft moeilijke jaren achter de rug sinds de ondergang van Saab Automobile AB in 2011. In 2021 staat de opening van Spyker’s eerste Flagship store gepland in Monaco, hier worden de handgemaakte modellen van Spyker getoond. In Duitsland komt een nieuwe fabriek, waar ook de eerder 265 stuks eerder gebouwde Spyker auto’s terecht kunnen voor onderhoud.

Victor R. Muller, Chief Executive Officer van Spyker, zei: ‘De samenwerkingsovereenkomst die we vandaag hebben ondertekend, is het hoogtepunt van maandenlange inspanningen om een solide Spyker-bedrijf op te bouwen dat zowel over technische als financiële middelen beschikt om zijn bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Mijn dank gaat uit naar Boris Rotenberg en Michail Pessis voor het vertrouwen dat ze allebei in ons hebben gesteld’.

foto boven: Persmap Spyker

Lees ook: Uitvaartpolis Yarden blijkt tegen te vallen voor verzekerden

Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email