Eindhoven Airport heeft besloten de aanbestedingsprocedure van het ontwerp en de realisatie van de geplande parkeergarage P5 stop te zetten. Naast de onzekerheid op korte en lange termijn als gevolg van de huidige coronacrisis heeft de Raad van State op 14 augustus jl. het bestemmingsplan Luchthaven Eindhoven e.o. (parkeergarage P5) geschorst. Dit bestemmingsplan is 28 januari van dit jaar vastgesteld door de gemeenteraad van Eindhoven.

De schorsing van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de onduidelijkheid over de termijn waarop de Raad van State tot een definitieve uitspraak in de bodemprocedure zal komen, hebben geleid tot nog meer onzekerheid voor de planning van dit project. Na afloop van de bodemprocedure zal het pas duidelijk zijn of het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan in werking zal treden en een parkeergarage conform het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan worden aanbesteed.

Eindhoven Airport heeft inmiddels alle betrokkenen bij deze aanbestedingsprocedure geïnformeerd.

over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6,7 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Lees ook: Interparking opent nieuwe parkeergarage te Scheveningen aan boulevard

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
P1 Airport Eindhoven
Print Friendly, PDF & Email