PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Per trein naar Blankenberge kan vandaag volgens de NMBS


Alle treinen naar zee die in reisplanners staan zijn voorzien om te rijden volgens de NMBS, dus ook de treinen naar het station van Blankenberge. Dat heeft de spoorwegmaatschappij zondagochtend via Twitter gemeld. De kuststad wou niet dat er tussen 9 en 16 uur nog treinen zouden aankomen. Maar in de reisplanners van de NMBS staan zondagochtend nog steeds treinen naar Blankenberge opgenomen in die periode. Waarnemend provinciegouverneur Anne Martens is razend op de NMBS.

“Wekenlang hebben we gelobbyd om geen extra treinen te sturen naar de kust. Dat we nu moeten vaststellen dat de wagons tot 100 en 115 procent gevuld zijn is onverantwoord. Willen we de gezondheid van onze burgers niet in gevaar brengen moeten we hier iets aan doen.”

toeristen niet welkom aan de kust

De burgervaders van veel Belgische kuststeden zijn de toeristen beu. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein vroeg de NMBS zaterdagavond ook met aandrang om zondag geen extra treinen naar zijn stad te laten rijden. Het is volgens de burgemeester onmogelijk geworden om iedereen op een veilige manier over de stranden te spreiden. Het station van Oostende sluit om 11 uur de deuren. Dat heeft de provinciale Veiligheidscel zondagochtend beslist, zo meldt Oostends burgemeester Bart Tommelein op Twitter.

En ook Knokke-Heist weert tot nader order dagjestoeristen van haar grondgebied. Wie naar Knokke-Heist wil komen, zal een bewijs moeten voorleggen om de reis te verantwoorden, meldde burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens in de nacht van zaterdag op zondag in een persbericht. 

Het station van Blankenberge blijft de hele dag open, maar dagjestoeristen worden wel actief teruggestuurd. Op de treinen onderweg naar de kust wordt omgeroepen dat dagjestoeristen niet welkom zijn in Blankenberge, Knokke en Oostende. Toch komt er geen enkel signaal van federale overheid die de locale veiligheidscel zijn werk laat doen.

we ons niet moeten vergissen van debat

Volgens mobiliteitsminister Bellot zijn de beelden van gisteren op het strand een probleem van normen en waarden en niet van treinen. Na de vechtpartij van gisterenavond heeft de burgemeester van Blankenberge Duméry de lokale veiligheidscel bijeengeroepen. 

“De meeste onruststokers zijn ondertussen gevat”, luidt het in een persbericht dat Duméry heeft laten uitsturen. “Diegenen die aangehouden zijn, kregen een plaatsverbod en mogen het Blankenbergse grondgebied dus tijdelijk niet meer betreden. Bijna allemaal hebben ze een waslijst aan strafbare feiten. Ze zijn dus gekend bij het gerecht.”

Lees ook: Boulevard Scheveningen kampt met overlast bezoekers

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Blankenberge trap naar de Zeedijk
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Per trein naar Blankenberge kan vandaag volgens de NMBS

Geef een reactie