PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Grootste ontwikkelplatform voor mobiliteit helpt de taxisector


Het heeft jaren op zich laten wachten om een standaard te ontwikkelen voor toepassingen in mobiliteit maar ontwikkelaars weten steeds meer het grootste ontwikkelplatform uit Eindhoven te vinden. Vele bedrijven hebben inmiddels de API ontdekt en bouwen eigen toepassingen gebaseerd op het Pitane Mobility netwerk. Van Bulgarije tot Portugal, en van Engeland tot Kroatië, zijn IT bedrijven aan de slag om eigen portalen, apps of toepassingen te bouwen waarbij de technologie van Pitane Mobility het kloppend hart is. 

Het ontsluiten, koppelen en delen van data die nu nog opgesloten zit in verschillende applicaties draagt enorm bij tot productiviteit en kostenbesparing en creëert grote meerwaarde voor de sector. Het platform voldoet aan de strengste internationale regels voor beveiliging zoals ISO 27001, NEN7510, ISO 9001 en AVG compliancy. Door samen data en ideeën te delen kunnen we nieuwe toepassingen creëren. Het integreren binnen bestaande mobiliteitsoplossingen, en niet elke keer het wiel uitvinden, is de voorsprong die iedereen onmiddellijk ervaart bij het uitwerken van eigen vindingen.

nieuwe verdienmodellen 

Door het Pitane Mobility API management platform te gebruiken kan men nieuwe verdienmodellen creëren door de data ter beschikking te stellen aan derden, ook wel “API monetizing” genoemd. In de huidige wereld waarbij alles steeds meer om MaaS oplossingen draait is een goede infrastructuur van belang. Binnen de taxisector is het Eindhovense Pitane BV de grootste speler die in deze behoefte voorziet. De tijd om voor iedere opdrachtgever een koppeling te bouwen is voorbij. Uniformiteit en het gebruik van een standaard is top prioriteit geworden.

Met het inzetten van de Pitane Mobility API kunnen geheel nieuwe kanalen eenvoudig worden ontsloten. Denk daarbij aan boekingsplatformen, MaaS oplossingen van derden, prijsvergelijkers, etc. Het order- en facturatieproces naar deze partijen kan vervolgens via de bestaande applicaties worden afgehandeld. Door data uit verschillende bronnen samen te voegen, te verrijken en op te schonen krijgt men een beter inzicht in data en verandert data in bruikbare informatie.

bruikbare informatie voor overheden

Overheden en non profit organisaties worstelen vooral met data-en applicatie-integratie bij het ondergaan van hun digitale transformatie. Het integreren van nieuwe applicaties met legacy-systemen is moeilijk te managen maar de nieuwe generatie API toepassingen kan men dit proces helpen stroomlijnen en organisaties zo helpen bij het opbouwen van een toekomstbestendige integratiestrategie. Meer over deze manier van werken is terug te vinden op de website pitane.nl.

Lees ook: Pitane Mobility verenigt zich in MaaS-Lab van het KNV

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Pitane Mobility API
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Grootste ontwikkelplatform voor mobiliteit helpt de taxisector

Geef een reactie