PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Dit weekend ondanks corona toch zwarte zaterdag in Europa


We zitten midden in de zomervakantie periode in ons land. Veel mensen uit Nederland gaan ondanks de coronacrisis toch op vakantie in Europa of komen weer terug. Ook in andere landen om ons heen is de vakantieperiode aangebroken of bijna afgelopen. Onder andere Duitsers en Fransen vertrekken massaal op vakantie. Veel vakantiegangers gaan ondanks de coronacrisis op pad of weer terug naar huis en dit zorgt voor drukte en files op de wegen in Europa. Waarschijnlijk gaan nu juist meer mensen met de auto op vakantie omdat ze niet durven te vliegen en met de auto gelijk kunnen vertrekken, mocht er een uitbraak komen. De ANWB heeft al aangekondigd dat aanstaande zaterdag zwarte zaterdag is. Dit weekend is het extra druk op de Europese wegen door inkomend en uitgaand vakantieverkeer.

Zwarte zaterdag is een formulering om enorme drukte in het Europese autoverkeer aan te duiden, dit als gevolg van een massale vakantie-uit of in-tocht. Zwarte zaterdagen in Europa vallen vaak in het laatste weekend van juli en/of het eerste weekend van augustus, als veel Fransen, op vakantie gaan. Op vakantieparken in Zuid-Frankrijk kan een huisje in het hoogseizoen meestal alleen gehuurd worden van zaterdag tot zaterdag. Veel toeristen moeten dus wel op zaterdag reizen. De Autoroute du Soleil, A6 en A7, de autosnelweg naar het zuidoosten van Frankrijk en het oosten van Spanje, hebben op die zaterdag last van veel verkeer.

‘Wie de weg op gaat, moet goed voorbereid zijn. Zorg voor voldoende proviand, water, mondkapjes en tank op tijd, zegt ANWB’er Broekhuis in het AD. Want het wordt afschuwelijk heet. Vrijdag temperaturen richting de 40 graden en zaterdag in elk geval boven de 30 graden. Dan kan het asfalt ook 65 graden heet worden. Niet op blote voeten de auto uit dus. En een mondkapje op, want bijvoorbeeld in de winkels van de tankstations is dat verplicht’

Lees ook: Eerste avondklok na wereldoorlog en Nederland code oranje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Dit weekend ondanks corona toch zwarte zaterdag in Europa

Geef een reactie