PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Eerste avondklok na wereldoorlog en Nederland code oranje


In Belgie zijn ze ondertussen een beetje de weg kwijt geraakt. Buitenlandse Zaken heeft Nederland als een oranje zone ingekleurd als bestemming waar beperkingen gelden voor wie erheen wil. Dat dit gebeurde nadat Nederland de provincie Antwerpen gisteren als een oranje zone heeft ingekleurd blijkt niet toevallig te zijn. Zelfs tanken in de provincie Antwerpen kun je nu beter vermijden om bij thuiskomst quarantaine te vermijden. Uitkijken dus in Baarle-Nassau voor wie de straat wil oversteken.

Dat de meeste Belgen maar half snappen wat nu de regels zijn is een feit, maar om er nu ook in andere Europese landen een lachwekkende toestand van te maken gaat ver. In ieder geval is de avondklok nieuws en weet de media te melden dat de mensen het verhaal goed hebben opgepikt. Deze nieuwe regeling ging met een dag vertraging in omdat de wetgeving niet tijdig klaar was afgelopen dinsdag. Tot 1600,- EUR boete kan je verwachten wanneer men je na 23.30 uur aantreft in de provincie Antwerpen. Gisteravond besliste Nederland om de provincie Antwerpen oranje te kleuren. Concreet wil dit zeggen dat Nederland niet-essentiële reizen voor zijn inwoners naar onze provincie afraadt. Wie toch in Antwerpen is geweest, krijgt het dringende advies om bij thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan.

Voor bepaalde groepen reizigers geldt een uitzondering zoals zorgprofessionals, grensmedewerkers en transportmedewerkers als zij voor hun werk reizen. Zij moeten niet in thuisquarantaine moeten, tenzij ze klachten hebben.

Lees ook: Taxisector in België verwacht faillissementen en ontslagen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Antwerpen
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Eerste avondklok na wereldoorlog en Nederland code oranje

Geef een reactie