PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Wettelijke basis geraakt niet rond voor instellen avondklok


Het instellen van de avondklok heeft meer voeten in de aarde dan verwacht want het provinciale besluit dat de extra coronamaatregelen in Antwerpen bij wet moest vastleggen raakt niet rond. De gouverneur zal de maatregelen dan ook niet kunnen afkondigen. En de meest ingrijpende maatregel, een avondklok tussen half 12 ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends, kan officieel dus niet ingaan op dinsdag 28 juli 2020.

avondklok voor de gehele provincie Antwerpen

Gisteren kondigde Antwerpen een hele reeks maatregelen aan omdat er opvallend veel nieuwe besmettingen zijn in de provincie. Overal op het publieke domein zal u een mondmasker moeten dragen, en telewerk wordt er verplicht. En er zou dus een avondklok komen tussen half 12 en 6 uur ‘s ochtends. 

Die maatregelen moesten nog worden vastgelegd in een provinciaal besluit, de juridische basis. Zo kan de politie ook ingrijpen als de maatregelen niet worden nageleefd, en boetes opleggen. Maar die juridische tekst raakt vandaag niet meer rond.  Daardoor kunnen de maatregelen in de provincie nog niet officieel van start gaan. Nochtans was dat de bedoeling, vertelde de Antwerpse gouverneur Cathy Berx eerder vandaag in “Het Journaal” van 13 uur.

De coronacijfers blijven intussen stijgen in België. Het gemiddelde aantal besmettingen bedraagt nu al 311 per dag. Door de hoge besmettingscijfers in Antwerpen zijn er gisteren extra coronamaatregelen voor de provincie vastgelegd, zoals een avondklok en een verplichting om te telewerken.

Lees ook: Provincie Antwerpen stelt avondklok in als extra maatregel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Antwerpen Centrum
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Wettelijke basis geraakt niet rond voor instellen avondklok

Geef een reactie