Ondanks reisorganisatie en touringcarbedrijf Betuwe Express klaar is om weer erop uit te gaan en dagtochten op de vertrouwde manier worden georganiseerd lukt het niet om, rekening houdend met de richtlijnen RIVM, het bedrijf vlot te trekken. De coronacrisis heeft touringcarbedrijf Betuwe Express zo zwaar getroffen dat directeur Albert Winnemuller zich gedwongen ziet om collectief ontslag aan te vragen.

Door de coronacrisis is bijna vijf maanden geleden nagenoeg het volledige wagenpark stil gevallen. In de Gelderlander geeft Winnemuller tekst en uitleg over de brief waarin het personeel werd ingelicht over de collectieve ontslagaanvraag. Het bedrijf deed zoals vele duizenden andere bedrijven eerder een beroep op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Maar de regeling dekt slechts een deel van de loonkosten en helpt verder niet om de andere lopende verplichtingen te kunnen vervullen.

Winnemuller heeft het reorganisatieplan voor Betuwe Express inmiddels gepresenteerd aan de vakbonden en de ondernemingsraad. De reorganisatie treft de gehele organisatie van de Betuwe Express, bij de vestigingen in Herveld en in Rijsoord. Reisorganisatie en Touringcarbedrijf Betuwe Express BV uit Herveld werd ruim 50 jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste touringcarbedrijven in Nederland. Het wordt afwachten de komende week voor de gevolgen van de reorganisatie plannen.

demonstratie in Den Haag

Schakel in de economie en schakel in de maatschappij Busvervoer Nederland voorzitter Theo Vegter is helder over het belang van het touringcarvervoer. In juni kwam de touringcarbranche vanuit het hele land met honderden bussen naar Den Haag om te demonstreren voor haar levensbehoud. Zoals het er nu voor staat gaan 200 touringcarbedrijven failliet. Dat is 40% van alle touringcarbedrijven in Nederland.

Foto: Betuwe Express

Lees ook: Touringcars zijn de onmisbare schakel in mobiliteit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
buschauffeur met mondkapje
bussen
stilstaande touringcars
Print Friendly, PDF & Email