PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Gaan Spanje en Italië dicht na tweede uitbraak van corona


Nu veel landen in Europa het coronabeleid na vele weken van strenge maatregelen weer aan het versoepelen zijn, zien we in diverse landen het coronavirus weer opladen. In Italië zijn het aantal coronabesmettingen de afgelopen dagen bijna verdubbeld. De Italiaanse overheid maakt zich zorgen. Wat opvalt is dat de stijging van het aantal coronabesmettingen voor de helft wordt veroorzaakt door in Italië wonende buitenlanders die terugkeren van hun verblijf in hun vaderland. In de plaats Mondragone werden eind juni 700 personen van diverse appartementsblokken opnieuw in quarantaine geplaatst nadat er coronabesmettingen waren vastgesteld onder Bulgaarse arbeidsmigranten.

Diverse presidenten van verschillende delen in Italië willen dan ook dat er maatregelen genomen worden. Ze hebben aan de minister van volksgezondheid gevraagd of er bijvoorbeeld meer getest kan worden op personen van buiten het Schengengebied en dat de overheid ‘verdachte personen’ kan verplichten zich te laten testen op corona. Er zijn op dit moment zo’n vijftig kleine brandhaarden in Italië wat betreft corona, deze brandhaarden zijn vaak niet meer dan een handvol personen maar dit kan snel uitbreiden tot een groter probleem. Het reisadvies vanuit Nederland voor Italië staat vandaag nog steeds op code geel (u kunt op vakantie gaan maar blijf waakzaam).

De Nederlandse overheid heeft voor 2 gebieden in Spanje het reisadvies weer teruggezet van code geel naar code oranje (alleen noodzakelijke reizen). Het gaat om het gewest Segrià in Catalonië en de kuststrook van La Mariña-Lugo in Galicië. Hier is een lokale uitbraak van het coronavirus. U kunt alleen naar deze gebieden reizen als u op doorreis bent. Als u vanuit deze gebieden terugkomt in Nederland wordt er dringend geadviseerd om 14 dagen in zelf quarantaine te gaan.

Afgelopen zondag zijn in Spanje in Andalusië aan de Costa del Sol 55 stranden gesloten door autoriteiten omdat het te druk was. Mensen trokken omdat het mooi weer was massaal naar de stranden. Zaterdag werd de Catalaanse stad Lerida en haar omgeving in lockdown gezet nadat er 8 nieuwe uitbraken waren onder seizoenarbeiders die in de fruitteelt werken. Deze week is ook een gebied in Galicië met zo’n 70.000 inwoners in lockdown gezet. Catalonië maakt nu plannen om het dragen van een mondmasker verplicht te stellen aan burgers. Ongeacht de veilige afstand die burgers moeten houden tot elkaar. Het voorstel moet nog goedkeuring krijgen van de Spaanse regering.

Lees ook: Walk-In COVID-19 testfaciliteit op Eindhoven Airport

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Gaan Spanje en Italië dicht na tweede uitbraak van corona

Geef een reactie