PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Grenzen Griekenland open maar je wordt eerst gescreend


Op de website van de Griekse overheid staat dat toeristen weer welkom zijn overal in Griekenland vanaf één juli. Eerder al waren alleen vluchten mogelijk naar Thessaloniki en Athene. We kunnen vanaf 1 juli onder andere weer naar Kos, Kreta, Samos of naar één van de andere schitterende eilanden van Griekenland. Wel gaat de Griekse overheid een diagnostische screening uitvoeren, een zogenaamd PLF (Passenger Locator Form). Doe je dit niet dan word je meteen weer naar huis gestuurd. Alle reizigers zijn verplicht om 48 uur voor vertrek naar Griekenland een Passenger Locator Form in te vullen en mee te nemen naar Griekenland. 

Na het invullen van dit formulier krijg je een bevestigingsemail met meer informatie. Je mag het ingevulde formulier ook digitaal op je mobiel meenemen. Het formulier vind je op de website van de Griekse overheid. Hierin vragen ze gedetailleerde informatie over onder andere je vertrekpunt, vluchtnummers, de duur van eerdere verblijven in andere landen en het verblijfadres in Griekenland. Als je eenmaal aangekomen bent In Griekenland met bijvoorbeeld het vliegtuig moet je naar de plek waar het screeningspersoneel zich bevindt. Hier moet je de unieke QR-code (die elke passagier heeft gekregen) die op je formulier of telefoon staat scannen.

Het speciale screeningspersoneel leidt de passagiers, afhankelijk van hun QR-code naar het screeningsgebied of naar het bagage afhaalgebied of naar de paspoortcontrole. De passagiers worden door een professioneel gezondheidsteam gescreend. Na voltooiing worden de passagiers naar de uitgang geleid. De passagiers moeten zichzelf op hun opgegeven vakantieadres verplicht isoleren totdat de screenings resultaten bekend zijn. Alle passagiers moeten anderhalve meter afstand houden en verplicht een mondmasker dragen. Op de website Nederlandwereldwijd.nl van Buitenlandse zaken staat vandaag nog steeds het reisadvies voor Griekenland op code Oranje, reis alleen naar Griekenland als het noodzakelijk is.

Lees ook: NS moet 2300 banen schrappen om gezond te blijven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
CBR versoepelt de corona maatregelen praktijkexamens

Doordat de overheid de coronamaatregelen steeds meer aan het versoepelen is, wordt vanaf 13 juli het hygiëneprotocol bij het Centraal (lees verder)

Britse overheid wil dat mensen terug aan het werk gaan

De Britse regering wil dat mensen terugkeren naar hun werk in plaats van thuis te blijven om te werken, omdat (lees verder)

Montenegro en Servië krijgen inreisverbod voor Nederland

In steeds meer landen stijgen de aantallen van coronabesmettingen, met als gevolg aangepaste reisadviezen. Per 8 juli 2020 geld opnieuw (lees verder)

Vliegverkeer op Schiphol neemt weer toe deze maand

Het vliegverkeer neemt weer geleidelijk toe op Amsterdam Schiphol. Sinds 15 juni zijn veel landen weer toegankelijk wat betreft reizen (lees verder)

0 reacties op “Grenzen Griekenland open maar je wordt eerst gescreend

Geef een reactie