PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Oproep VNG en Rijk voor continuïteit doelgroepenvervoer


Nu de lockdown verder wordt versoepeld, komt steeds meer doelgroepenvervoer weer op gang. Het is echter nog niet zo ver dat volledig kan worden gestopt met de continuïteitsbijdrage voor het doelgroepenvervoer. Dat heeft de minister van VWS in een brief aan de Kamer geschreven. 

De VNG en de minister roepen gemeenten daarom op om te overleggen met de vervoerders in hun regio om voor de periode tot 1 september op basis van lokaal maatwerk afspraken te maken die het doelgroepenvervoersnetwerk in stand houden. Daarmee vervalt de generieke oproep tot doorbetaling volgens vaste percentages. 

Het behouden van het netwerk is een gedeeld belang waaraan van alle gemeenten een bijdrage mag worden verwacht. Als één gemeente niet meedoet, kan dit directe gevolgen hebben op de continuïteit van het vervoer in andere gemeenten.

compensatie meerkosten

Over de meerkosten die direct voortvloeien uit de coronamaatregelen van het kabinet en het volgen van de RIVM-maatregelen, is afgesproken dat deze door het Rijk worden vergoed. Dit geldt ook voor vervoer op grond van de Wmo en Jeugdwet. Afgesproken is dat het Rijk gemeenten zal compenseren voor de meerkosten die zij aan hun aanbieders betalen. Deze afspraak geldt tot eind 2020.

Verder is afgesproken dat het Rijk, de VNG, opdrachtgevers en vervoerders de komende maanden met elkaar blijven overleggen. Zo bekijkt de VNG wat nodig is om de voorziening doelgroepenvervoer, afgestemd op de nieuwe realiteit, als belangrijke schakel in continuïteit van zorg en ondersteuning in stand te houden. Ook de VNG samen de voortgang en effecten van de afspraken monitoren.

Lees ook: VNG, Stadswerk en CROW bundelen krachten in mobiliteit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Willemsen- de Koning
Trevvel leerlingenvervoer
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
De FNV ziet geen heil in meer marktwerking op het spoor

De FNV ziet geen heil in meer marktwerking op het spoor. Dinsdag 16 juni overhandigt (lees verder)

Beschikbaarheidsvergoeding OV dekt 93% van de kosten

De coronacrisis heeft grote impact op het openbaar vervoer. Reizigersaantallen zijn fors gedaald en ov-bedrijven (lees verder)

Van Veldhoven gematigd positief over plannen busvervoer

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (I&W) reageerde zaterdagochtend in het programma Goedemorgen Nederland van MAX gematigd (lees verder)

Gemeenten kunnen mogelijk rekening niet meer betalen

Vanaf volgend jaar zet het kabinet een streep door de regeling die het voor taxibedrijven mogelijk maakt om de bpm (lees verder)

0 reacties op “Oproep VNG en Rijk voor continuïteit doelgroepenvervoer

Geef een reactie